Şifre; “Viva İtaly!”

A -
A +

Avrupa'nın en büyük kupası; penaltılarla 3-2 sonlanan mücadele ile sahibini buldu. Londra'ya hüzün hakimken Çizme'de sokaklar "Viva İtalya" diye inliyor.

Enzo Bearzot ve Marcello Lippi'nin tacını dama atan adam şimdi Avrupa'nın yıldızı. 
Tebrikler Roberto Mancini. 
İngilizler mi? Fazla cesurdu. Bir o kadar da şansız ve çaresiz. Öyle ki; penaltılarla şampiyonluğu kaybetmeden önce finalde topu kaybettiler. Bu, tesadüf mü sizce?
Açık söyleyeyim prinha gibi sahayı parselleyen, orta alan ve kanatlarda rakibine aman vermeyen Gök mavililer benim en başındaki favorimdi.
Nitekim o mütevazı, kendinden emin, akılcı ve soğukkanlı takım adım adım kupaya uzanırken Mancini sistem ve üçlü savunmaya da dönebilen oyun tarzı ile herkesin takdirini kazandı. 
Hem de yaşadıkları sakatlık ile yedek kulübesi İngiltere'ye rakip olamayacak durumda iken başardı bunu.
İstatistikler müthiş; Mancini ile İtalya 2018'den beri 37 maç, 28 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi ile zirve yapan bir oyun formatı geliştirdi.
İngiltere finalde Kane'i topla buluşturmayı amaçlarken, başlangıçta Tripper ile tehdit edip, Shaw ile 1-0 öne geçti ama sonunu getiremedi.
Ada ekibini Wembley'de dize getirip İngilizlerin 55 yıllık hayalini boşa çıkaran Mancini tarihi finali kazanırken Gök Mavililer turnuvada yüzde 66 topa sahip olma oranı, rakiplerini çaresiz bırakan oyun anlayışı ile tam 19 gol üretti, ceza sahası içinden çerçeveyi bulan 10 şut attılar. 
Hatırlayın bu yolda ilk A Milli Takımımızı şoke etmişti İtalya. Organizasyon, planlama, savunma ve hücum prensipleri ile Şenol Güneş Hocamı da etkilediler.  
İngiltere hâlâ şokta. Kaçırdıkları penaltı vuruşları ile İngiltere'ye büyük acı yaşatan Rashford, Sancho ve Saco'ya karşı internette maymun ve muz imojileri ile ırkçı saldırılar başladı. Öyle ki İngiltere Başbakanı Boris Jonhson dahi devreye girdi ve ırkçı tacizleri kınadı ama saldırıları durduramadı. 
Futbol adına ne utanç verici bu hal ve insanlık adına ne büyük ayıp!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.