Operasyon şart!

A -
A +

İstanbul’un büyüsü tur getirir mi, zor dostum zor!                
Tur hayal! Muslera, Arda, Alpaslan ve gerisini saymaya gerek yok; bu Galatasaray bu haliyle rövanşı da a-la-maz! Yol yakınken tedbir şart.
Maç öncesi mesleğin ustalarından skor tahmini istedim. Sevgili Naci Arkan “PSV’ye şimdiden 2-0 yaz, Hoca” dedi.
Doğrusu, kararlılığı karşısında çok şaşırdım.
Galatasaray için “O kadar mı fena” dedim. Cevap daha da şaşırtıcıydı, “Ne bekliyorsun Hoca? O kadar kaosun içinde boğulan Galatasaray, PSV karşısında başka ne yapabilir ki?”
Maç başladığında gördüm ki; Muslera gibi tecrübeli bir kaleci, geri pasından gol yiyor. Belli ki ısınmamış.
Pes doğrusu!
Daha da fenası; Fatih Terim’in 3-5-2’li yeni sistemindeki Alpaslan, Luyindama ve Marcao’lu “üçlü savunma testi” hem savunma hem de hücum prensipleri adına tam bir fiyasko.
Bu oyun için ya isimler;  -özellikle de pozisyon takibinde ağır kalan Luyindama ve Alpaslan- doğru seçilmemiş ya da Arda Turanlı kalabalık orta saha; alan paylaşımı ve takım savunmasının hiç farkında değil. Nitekim Fatih Hoca değişikliğe gitti, doğrusu başlangıç on biri yanlıştı.
Tamam, Zahavi, Götze, Vertessen, Max gibi oyuncularla dolu PSV harika oyun geçişleri, nitelikli pas bağlantıları olan heyecanlı ve hareketli bir takım.  
Ancak Galatasaray gibi uluslararası bir tecrübe bu kadar basit pozisyon hatası mı yapar? Zahavi’nin ikinci golünde ki pozisyona bu kadar mı seyirci kalır?
Diyeceğim; bu Galatasaray yetersiz. Burak Elmas’a tavsiyem pamuk eller cebe; takviye şart.
Bu arada bir hakkı teslim etme adına Ömer Bayram’ı ayrı tutuyorum, galiba hocasını en iyi anlayan da o, Emre Kılınç’ı gole koşturan da.
Babel’i oyunda hiç göremedim ama hamle oyuncularını da göremedim. Naci Arkan’ın dediği gibi kaos büyük.

MAÇIN ADAMI: Zahavi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.