Kartal bıraktığı yerden

A -
A +

Özlemişiz.
Seyirciyi, tarihi stadın o keyifli atmosferini ve çifte kupalı şampiyon Beşiktaş'ı özlemişiz. Ç.Rize karşısında N'Koudou ve Atiba'nın müthiş golleriyle şiir gibi başladı sezona Kartal. Adı üstünde şampiyon!
Özlemişiz... Mali portföyünü güçlendiren Sergen Yalçın'ın teknik adamlıktaki merakımıza mucip yeniliklerini özlemişiz.
Ne gezer imkanlar artsa da Salih ve Kenan dışında Kartal'ın taktik anlayışında değişen bir şey yok. Beşiktaş bildiğimiz eski Beşiktaş. Sistem 4-1-4-1.
 Savunmadaki zaaf Welinton
Dörtlü savunma zinciri aynı. Sağda N'Sakala, solda Rosier. Maşallah ikisi de kemik gibi. Vida yine avcı tazısı gibi duran toplarda hücuma çıkıp gol kokluyor. Riskli mi riskli ama hürriyet güzel şey.
Welinton eldeki handikap. Takım oyunu adına Beşiktaş hücuma çıkarken onun yüzünden basit top kayıpları yaşıyor. Bu tür hataları Ç.Rizespor değerlendiremedi ama daha güçlü rakipler asla affetmez.   
Atiba gerçek profesyonel
Dörtlünün önündeki Josef oyunu iki yönüyle de oynayabilen müthiş bir emniyet sübabı. Ancak 38'lik delikanlı Atiba tam bir profesyonel. Alan parselasyonu, koşu tarzı, mücadele anlayışı, golü ve Rosier ile dayanışması bir başka güzel. Kim istemez onun gibi tecrübeyi? Yenilerden Salih Uçan takıma adepte olabilmiş değil. Kenan da öyle.  
Ghezzal'ın yerinde Töre olsaydı
Son güne kadar adına papatya falı açılıp bulunmadık Bursa kumaşı gibi yolu gözlenen geçen sezonun asist kralı Ghezzal karantinada kalsa da Töre'yi mi seyretseydik maç boyu?
Kenan destek olup perdeyi açan golde N'Koudou'ya o pası vermese bugün çok eleştirildi Ghezzal.  
 Ç.Rize'nin gücü bu kadar
Sonuç, Ç.Rizespor'un gücü bu kadar... Haliyle Beşiktaş baskılı futboluyla, lig için G.Saray'dan daha hazır görüntü verdi.

MAÇIN ADAMI: Atiba Hutchinson

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.