Katar yolundaki ciddi arıza

A -
A +

Avrupa Şampiyonası’ndaki hayal kırıklığının ardından Karadağ maçı grup stratejisi açısından mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı, kazanıp rahat bir nefes alamadık. 

Cengiz yıldızlaştı

Katar yolundaki önemli rakiplerden biri olan dünkü Karadağ maçına aslında çok iyi başlamadık ancak rakibin oyun olarak daha üstün olduğu bölümde Cengiz’in bir gol bir asistlik harika futbolu ile tabelayı 39 dakikada Yusuf’un da gayreti ile 2-0 lehimize çevirip, iki de net pozisyon ürettiğimizde maç bitti sandık. Ne gezer!

Takım savunmamız arızalı

Ancak savunma arkasına açılan ilk topta takım savunmamızın ne kadar arızalı olduğunu fark ettik. Savunma arkasına açılan topu Marusic net bir vuruşla golle neticelendirip durumu 2-1 yapınca işi daha sıkı tutmamız gerektiğini anladık. 

Güneş zaafı biliyordu

Halbuki Şenol Hoca rakip analizini muazzam yapmış, oyun planında kazanmak dışında hiçbir ihtimale yer bırakmazken bu zaaflara da dikkat çekmişti. 

Özellikle ikili mücadelelerde Yusuf, Hakan, Kenan ve Kaptan Burak ile önde baskı kurup Karadağ’ı hücuma çıkarmamak için tempo artırdığımızda rakibi zor durumlarda bıraktık. Ancak orta sahada yaşadığımız top kayıplarında nedense Kerem’i aradı gözlerimiz. Orkun ve Kerem hamleleri de işe yaramadı. 

Sonuç olarak 90+6’da yediğimiz golle zorlu geceyi tek puanla kapatarak ümidimizi Cebelitarık ve Hollanda maçlarına bağladık. 

Maçın adamı: Cengiz Ünder

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.