Beşiktaş’ın öz güveni yetmedi

A -
A +

Diyeceğim şu ki rezerv güç bir takımın başarısı için önemli göstergedir.

Şöyle ki rakibi toplu ve topsuz oyunda âdeta dağıtan Batshuayi ve onu kanatlarda topla besleyen Larin ile Ghezzal’in yer almadığı Altay maçında Beşiktaş rezerv gücünü bir anlamda test etti etmesine de dertler katmer katmerdi.

Alex, Rosier ve Vida’sız oyunda Pjanic gibi oyun kurucu da sakatlanmaz mı? Sorun üstüne ne sorun.  

Güven ve Kenan’ın uyumu
Sonuç; rezerv güç adına dün gece için değilse de gelecekte Beşiktaş adına ümit vericiydi.

Özellikle Kenan ve Güven’in uyumu, Rıdvan ve Serdar çalışkanlığı ile Beşiktaş eksiklerini kapamaya çalıştı. Nitekim Beşiktaş’ı öne geçiren golünde pozisyonu kaybeden Güven’in o inanılmaz soğukkanlılık ve becerisi alkışa değerdi.

Denizli korkusunu yenince
Aslında maç başlarken Süper Lig’in ofansif futbolu benimseyen Mustafa Denizli ve Sergen Yalçın gibi biri kurt diğeri genç Süper Lig’in iki cesur hocasının akıl oyununun karşı karşıya getirdiği Altay - Beşiktaş mücadelesinin bir futbol şölenine dönüşeceğini umuyordum.

Ne yalan söyleyeyim ilk yarıdaki vasat futbol beni hayal kırıklığına uğrattı.

Kenan’ın elle oynama sebebiyle iptal edilen golü, Josef, Kappel ve Bamba’nın şutları dışında bu bölümde heyecan unsuru olabilecek pozisyon yaşanmadı.

Bu oyunun bence asıl sebebi Mustafa Denizli’nin Altay’ı geriye yaslayan aşırı defansif oyuna yönlendirmesiydi. Hem de Beşiktaş’ı böylesine eksik yakalamışken, bu anlaşılır değildi.

Nitekim Kappel ve Bamba buna itiraz etti de Altay geceyi zaferle kapadı.

MAÇIN ADAMI: Kappel

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.