Özdemir’in tarihi yanlışı

A -
A +

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Milli Takımlar Sorumlusu olarak mevcut yönetim içinden Hamit Altıntop tercihinde ne kadar isabetli karar verdiyse Ay - Yıldızlı takımın başına özellikle şu geçiş döneminde Stefan Kuntz getirmekle o kadar “tarihi” strateji yanlışı yaptı. Yazık. 

Norveç maçına milli takımımız Mustafa Denizli ya da Fatih Terim ile çıksaydı, iddia ediyorum o maçı kazandırır Katar yolunu yarılarlardı.

Büyük balık kaçtı

Oysa 2022 Dünya Kupası ümidini sürdürebilmek için kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı, Norveç karşılaşması. Ne yazık ki o fırsat kaçtı.

Müthiş vaat “Türk Ekolü!”

Alman teknik adam “Türk ekolünü kuracağım” diyor. Kulağa ne kadar hoş geliyor. Ne güzel bir rüya; ağzımıza çalınan bir kaşık bal gibi. Keşke başarabilse… 

Affedersiniz “ekol olabilmek” bu kadar basit mi, hayır! Üç değil en az 10-15 yıl alır böyle bir hedef. 

Söyleyin Alman ekolü üç yılda mı kuruldu? Ne gezer!

Yoksa hayal taciri mi bizim Alman teknik adam, sanmam. 

Kuntz’un nefesi yetmez!

Kuntz’u futbolculuğundan beri tanırım; yüz yüze konuşmuşluğum da çok. Bendeki intibası; gayet saygılı, prensip sahibi, sempatik ve çevresine pozitif enerji saçan iyi bir proje adamı olması. 

Yani ne kritik süreci başarıyla yönetecek yetisi var ne de kısa zamanda sonuç alabilecek Mustafa Denizli gibi kurt bir 100 metre koşucu kabiliyeti mevcut. Kanaatim o ki; Stefan Kuntz sözleşmesindeki üç yılı tamamlarsa (!)

Milli Takıma çok şey katar ama şu anki haliyle Ay - Yıldızlı ekibi Katar’a götürmeye ne nefesi yeter ne de tecrübesi. Benden söylemesi. Dilerim yanıltır beni.

POLEMİK!

“Norveç karşısındaki on birini kim kurdu, Stefan Kuntz mu yoksa futbol temel eğitimini Almanya’da alan Hamit Altıntop mu?” Ne gereksiz bir tartışma?

Asıl tartışılması gereken şey oyuncuların performansı ve Ay yıldızlı formanın hakkını verip veremediği değil mi? Niye ille de işi başka yerlere çekerler ki? Yazık!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.