Güzel bakan güzel görür

A -
A +

Tam 44 yılını medyada dolu dolu yaşayan ve her an saygıyla anılan biri olarak hayatımın hiçbir evresinde FAİR PLAY çizgisinin dışına taşmadığım gibi asla kulüpçülük yapmadığımı ve kimseye karşı art niyet taşımadığımı en başta Ahmet Ağaoğlu Başkan olmak üzere siz kıymetli okurlarım ve de Trabzonlu dostlarım gayet iyi bilirler.

Daima OBJEKTİF ve İDEALİST biri olarak bugüne kadar her platformda mesleğimi saygı ile icra ettiğimi gazetem TÜRKİYE’deki köşemde radyo, televizyon programı ve üniversitelerdeki akademik ortamda “Ülkem için en iyisi” temeli içinde dile getirdim.

Ama görüyorum ki, millî futbolcumuz BERAT ÖZDEMİR’e gayet iyi niyetle basın toplantısında yönelttiğim soru farklı yerlere çekildi, üzüldüm.

Trabzon’a sürekli giden ve Trabzonspor’u yıllarca yazan biri olarak hassasiyeti gayet iyi anlıyorum. Ancak dikkatle izlendiğinde görülecektir ki, soruda “kötüydün” ifadesi asla yok aksine Berat’ın futbolunu “SEN ÇOK DAHA İYİSİN” anlamında takdir eden ve futbolcuya bu yönde performansını değerlendirmesi için fırsat veren GERİ BİLDİRİM  var. 

Soru; “Kulübünüzde siz daha farklı bir performans sergiliyordunuz, bugün top kontrollerinde ‘acemice’ kayıplar gördüm, ne dersiniz bu ‘heyecan’dan mı kaynaklandı yoksa başka bir sebebi mi var?”    

“Ayaklarım titredi”

Dikkat edin lütfen! Berat cevabında “Evet heyecandan başka bir açıklaması yok. Yıllardır hayalini kurduğum bir yere geldiğim için AYAKLARIM TİTREDİ ileride çok daha iyi olacağım” diyor. 

… ve Berat’ın ne denli entelektüel bir birikime sahip olduğuna (Almanca soruya Almanca, İngilizce soruya İngilizce) ne kadar zekice ve kaliteli cevaplar verdiğine bu sayede şahit oldu, yerli yabancı bütün basın. 

Hâl bu ilken Berat’ı tebrik edip “maşallah” diyerek uğurlayan biri olarak sosyal medyadaki tepkiye anlam veremedim. 

Bu yaşımda bir şeyin daha farkına vardım ki, “Sizin ne anlattığınız değil karşıdakinin ne anladığı önemli.”

Ben bu tepkileri hak etmedim ve vicdanen çok rahatım.

Kalın sağlıkla…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.