Katar yolundan dönmek yok!

A -
A +

Bir hamle bize Katar yolunu açtı. Bravo Stefan Kuntz.

...Ve bravo Orkun. Bravo Kerem, Uğurcan… Aferin #bizim çocuklar, iyi başlamadığımız gecede size yakışanı yakıp itina ile maçı çevirip bizi Katar yolunda umutlandırdığınız için.

Nereden çıktı Beciraj?
Üç senaryo vardı önümüzde. İlki grup lideri olup doğrudan Katar'a gitmek. Ya da ikinci olup play off oynamak. Üçüncü ihtimali aklımızın ucundan bile geçirmezken daha 4. dakikada Beciraj ile Karadağ golü bulmaz mı? Şoke olduk!

Vaz mı geçecektik?

Hâlbuki Norveç beraberliği, Letonya ve Cebelitarık galibiyetleriyle ‘Dünyayı fethedeceğiz’ diye umutlanmıştık, bir kere.

Karadağ'ı da aşıp 20 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermekti amacımız. Bir gol yedik diye vazgeçecek değildik.

Kaptan ne oldu sana?
Aslında 5-4-1 düzeniyle oynayan Karadağ’ın üstesinden gelmek, zor değildi.

Cebelitarık maçına göre iki değişiklikle -Abdülkadir ve Berat’ı oyuna atan- Stefan Kuntz inandırmıştı bizi buna.

Çift forvetli oyunda Halil ve özellikle Burak’ın son vuruşları yetersiz kalınca zorlandık. Ta ki Abdülkadir’in akıl dolu savunma arkasına gönderdiği çapraz aşırtma pasını Kerem golle sonuçlandırıncaya kadar.

O golle yeniden umutlandık. ‘Neden olmasın’ diye...

Hollanda  karşısındaki gibi oyunu geride kurup zayıf anımızı kollayan Karadağ'a karşı oyun planımız netti. Cebelitarık maçındaki gibi cesur ve tedbirli futbol. A Millî

Takımımız yüksek teknik kapasitesi ile Karadağ'ın fizik kapasitesini alt etmeyi denedik.

Aslan Yürekli Kuntz final havasındaki mücadele yine karakter ortaya koydu, bir Orkun hamlesi maçı da tarihimizi de değiştirdi. Katar’a doğrudan gidemesek de play-off şansını yakaladık. Helal olsun.

MAÇIN ADAMI: Stefan Kuntz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.