Bir adam Kartal’ı yıktı

A -
A +

Beşiktaş’a kazanan takım hüviyetini vermek istiyorsa Sergen Yalçın, ibretlik Ajax maçını fırsat bilip oyuncularıyla daha güçlü iletişime geçmeli. Bu kadro istikrarı ve verimlilik adına çok önemli. 

İstikrar takımı Ajax

Ajax son 6 maçta on birini hiç değişmezken dün kaleci dâhil altı futbolcusu ideal on birden farklıydı. Özellikle de Şampiyonlar Ligi’nde 7 gol atan Haller ve 5 golün asistini yapan Antony kulübedeydi. Anlayacağınız ikinci takımla çıktı Ajax, Kartal’ın karşısına. Dahası daha önce 4-2-3-1 formasyonu ile oynarken dün tek ön liberoya döndü ve savunma yapmayan Gravenberc’le orta alanda geniş bir boşluk bıraktı. Penaltıyı hazırlayan Ghezzal ve Pijanic için bu büyük avantaj oldu. Ancak Teixaira yeterli desteği veremeyince zafer mümkün olmadı.

Topal’ın tecrübesi 

Ghezzal’ın ortasında Mehmet Topal’ın zekice aşırtmak istediği topla Mazraoui elle oynadı ancak o an hakem pozisyonu süzemedi. İtiraz sonucu VAR görüntüsüyle kazanılan penaltıyı Ghezzal harika bir vuruşla kalecinin soluna bıraktı. 

Bu gol, prestij ve teselli arayan Beşiktaş için âdeta ilaç oldu. Ancak üç net pozisyonu değerlendiremeyen Drammy’nin yerine oyuna giren golcü Haller’in sahne almasıyla Ajax golleri buldu hem de galibiyeti.

Yalçın için ders olsun

Bunu niçin anlatıyorum, her halde Kartal’ın gayretini hafife almak için değil, iki maça aynı kadroyla çıkamayan Beşiktaş’ın temel problemine dikkat çekmek amacım.

Sanırım Sergen Yalçın ve yardımcıları buradan ilerisi için gerekli dersi çıkarırlar. 

Maçın adamı: Sebastien Haller

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.