Terim aranıyor!

A -
A +

Fatih Terim kenarda olmasa da, futbolu izleyenlere keyif vermese de, oyuncuları birbirini sakatlasa da Galatasaray'ın büyüklüğü hicranından belli oluyor.

Şu işe bakın... Gecenin adamı Muslera'yı kendi takım arkadaşı Luyindama çarpışarak sakatlıyor, anlaşılır gibi değil. O nasıl bir dikkatsizlik? Bir insan bu kadar mı kontrolsüz olur?  Yazık; bir hata kazaya dönüştü ve Sivassporlu Fajr, Galatasaray'ı dize getirdi.

O pozisyonda "Fajr golü atmamalıydı. Sportif bir davranış değil" diyenler var.  Hadi oradan; sonuca tesir edecek bir fırsat pas geçilir mi hiç? Bunun nesi sportif davranışa aykırı olsun; Galatasaraylı futbolcu, Galatasaraylı kaleciyi sakatlıyor.

Bu kadar basit. 

Şampiyonluk böyle mi istenir?
O düşük tempolu, durağan orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta gole kadar sadece karşılıklı ikişer pozisyon vardı.

"Ben şampiyonluk mücadelesinden kopmak istemiyorum" diyen bir takım için yeter mi bu efor, yetmez, yetmemeli de...

Sebep, Lazio yorgunluğu olabilir mi?  Hayır olmamalı ancak Galatasaray'ı hareketlendirmesi gereken isimler; Berkan, Feghouli, Kerem ve Diagne dün hem ağırdı hem etkisiz hem de güçsüz.

İnanın o an "hamle" adına gözlerim Fatih Terim'i aradı, "Neredesin Fatih Hoca?"

Malum cezalı; iyi de böylesine önemli bir figür "futbol mahkumu" ilân edilir mi?

Diyeceksiniz ki, "küfür etti". Büyük hata. Maalesef! Bizde ıslah etme yolu; hele bir suç işle, ben sana gününü gösteririm zihniyeti.

Pes yahu...

Futbolun rengi, coşkusu ve heyecanı önemli değil mi? Önemli. Hiç mi boks maçları seyretmiyorsunuz, seyirci çekebilmek ve yayınını izletebilmek adına öncesinde ne şovlar, ne hokkabazlıklar yapılıyor, ne gürültüler koparılıyor.

TFF talimatları gözden geçir
Sanırım tam burada TFF'ye çok önemli bir iş düşüyor.

O da show business olan futbolun renkli simalarını oyunda tutacak talimat değişikliğine gitmesi.

Müsabaka Talimatı ve Disiplin Talimatı'nda hem "Islah edici eğitim" şartı hem de ceza gerektiren spor dışı davranışlar yeniden tanımlanmalı.

Zira sadece Terim cezalandırılmıyor.

Onu sevenler de cezalandırılıyor. 

Özetle Sivas galibiyeti hak etti

MAÇIN ADAMI: Fajr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.