Malatya kilitledi

A -
A +

Beşiktaş istekli başladığı maçta Batshuayi & Texeira yapımı golle zorlu Malatya deplasmanında uçuşa geçecekti ki; Necip Tetteh’i düşürünce penaltıcı Âdem, siyah-beyazlıların direkler arası mücadelede sevincini yarım bıraktı. O gol, Kartal’a tempo yaptırsa da üç puana yetmedi. “Tecrübe” kazandı Beşiktaş.

Ghezzal güçsüz
Yeni Malatyaspor gibi iyi kapanan takımlara karşı Beşiktaş’ın gol ayağı Batshuayi yeterince topla buluşamıyor, buluştuğunda ise çevresinde üç Malatyalı beliriyor. Onu topla buluşturması gereken Ghezzal çok çalışıyor görünse de o kadar güçsüz, yavaş ve etkisiz ki. Üşenmedim saydım, “Ghezzal’la kaç pozisyon ziyan oldu?”, diye. Tam beş pozisyon heder oldu. Yazık! Birileri “şut kuvveti”nin ne olduğunu anlatmalı ona.
Pjanic kaliteli, oyunu radar gibi okuyor. Ölü toplarda akılcı, ilk yarıda arka direğe koşu yapan Necip’i görmesi ve o topu Vida’nın kale önüne indirmesi belli ki antrenmanlarda çokça çalışılmış. Bu heyecan uyandırsa da Ghezzal’in hızı Pjanic’in hazırladığı o mutlak pozisyon başlamadan bitti!
Rıdvan oyunu iki yönüyle de oynayan ideal bek olma yolunda büyük değişim yaşıyor. Tebrikler. Eksiği mi, Ghezzal’ın hazırladığı pozisyonda topu ön direğe değil de kaleci Ertaç’ın arkasında bomboş bekleyen Batshuayi’ye atsa zaferin mimarı olurdu.

Malatya’da Ertaç var!
Malatya’yı ayakta tutan adam kaleci Ertaç’tı. Rıdvan’ın penaltı noktasına çıkardığı topa Alex Teixeira mükemmel vursa da Ertaç soluna iyi uzanarak golü önledi. Sadece onu mu? Kenan'ın dokunuşuna, Ghezzal’ın köşe vuruşuna geçit vermedi, aferin. Kontratakta bekleyen Yeni Malatyaspor, Mustafa’nın çataldan dönen topu dışında Ersin’in koruduğu kaleyi hiç rahatsız etmedi. Belli ki, Beşiktaş’a geniş alan bırakmayan Yeni Malatyasporlu oyunculara Sumudica, “Bir puan da önemli” demiş.

MAÇIN ADAMI: Ertaç Özbir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.