Kartal aşkı bu!

A -
A +

Tempolu, heyecanlı, bol pozisyonlu ve bol gollü, güzel bir mücadeleydi futbol dolu gecede Beşiktaş - Alanyaspor karşılaşması.
Ancak işin en güzel tarafı; liderin uzak ara gerisindeki Kartal’ın Alanyaspor maçını kapalı gişe oynamasıydı.
Bu yüksek aidiyet duygusu sezonun en çok eleştirilen adamı Batshuayi’yi gecenin yıldızı yaptı ve haklı olarak siyah-beyazlılara, “Bu maça kadar neredeydin Batsman?” sorusunu sordurttu. Fransız teknik adamın Batsman’ı oyundan alması buna mı tepkiydi? Hayır, Güven’i vitrine çıkarmaktı, yerini buldu.

İsmael’in üçlü sistemi tuttu

Dikkat edin! Pjanic, Larin, Atiba gibi usta ayaklar yok ama 3-4-3 dizilişi ile futbolu etkili olmasa da önde baskı kuran ve Alanyaspor gibi pas oyununu şova dönüştüren güçlü bir takımı hücuma çıkışlarda hataya sürükleyip 4 gol üreten harika bir Beşiktaş vardı sahada.
Kabul etmek gerekir ki -ilk devrede ilk defa 3 gol üreten- bu sonuç, “Bir gün değil her gün Beşiktaş” diyen Fransız teknik adam Valerien İsmael’in başarısı.

Rosier ve Rıdvan’a yaradı

Özellikle üçlü savunma tertibi; -Welinton, Vida tamam da Montero- büyük riskti ama değdi. Bu tercih Rosier ve Rıdvan’ı etkili iki kanat oyuncusu hâline getirdi. Ancak haftaya Welinton’un da olmayacağını düşünürsek bu tertip hücuma sağladığı katkı kadar gol yeme zaafını da beraberinde getirir dikkat. Alanya’nın pas oyunundaki ısrarı fazla abartılı. Biri İtalyan teknik adam Francesco Farioli’ye futbolun ‘sonuç oyunu’ olduğunu hatırlatmalı.

MAÇIN ADAMI: Beşikaş taraftarı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.