Kazanmak güzel ama ya gerçekler?

A -
A +

TFF’nin çatı organı Mehmet Büyükekşi ekseninde kurumsal hafızası güçlü, futbol kültürü olan isimlerden oluşuyor. “Bunun nesi yeni?” diye sormanın gereği yok. Zira ayrılıklar yerine birlikte genel kurulun tercihine güvenmek zorundayız. Burası ligler, kulüpler ve millî takımlar açısından çok önemli. Nokta.

Hazırlık maçı gibi

A Milli Takım’ın Uluslar C Ligi 1. Grup’ta sergilediği futbol ile bir üst klasa yükselme hedefi yakalasa da bu maçlar gelişim adına “Hazırlık”tan öte bir anlam taşımamalı. Zira her ne kadar Litvanya önünde Faroe Adaları maçına göre daha fazla pozisyon, Kaan ve Hakan ile goller üretsek de Uluslar Ligi’ndeki oyun ve sonuçlar, “Saman alevi gibi parlayan sönen ateş” misali aldatıcı. Gerçek bu. Nitekim Litvanya gibi iyi kapanan, çoklu alan markajı ile sıkıştırarak gol silahımız Serdar’ı ve Halil’i etkisiz kılıp bizi uzaktan şutlara zorlayan zayıf ekiplerin şayet dengesini bozamıyorsak söyleyin çok daha güçlü rakiplere karşı hâlimiz ne olur? Bizim için asıl ölçü ne, Litvanya mı yoksa EURO 2024 elemelerindeki takımlarla yapacağımız maçlar mı? Perspektif önemli. Sahi o maçlarda kim oynayacak, Litvanya önündeki on bir mi?”

Çekirdek kadro önemli

Soru 2; A MillîTakım büyük turnuvalarda güçlü takımlara karşı hangi sistemle oynayacak? Üçlü savunma ile mi yoksa dün geceki 4-4-2 yerleşiminde olduğu gibi dörtlü savunmanın önündeki çift ön liberolu, geçişli üçlü orta saha ve tek forvetle mi?
Öyleyse topu yere indirmeden, kanatları çok daha etkili kullanacak çabukluk ve tempoyu koymadan kapalı savunmaları nasıl açarız? Sahi Yunus niye yedek?
Bravo Kaan, hem savunmada hem de hücuma verdiğin destekle alkışı hak ediyorsun.

MAÇIN ADAMI: Kaan Ayhan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.