"Mercedes Kadir" ve kıvılcım anı...

A -
A +
"Mercedes Kadir"in hikâyesi sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor ve bunu da hak ediyor. Fikirler ürünler, mesajlar ve davranışlar virüs gibi yayılır. Bu salgını yapan bir ya da birkaç kişidir. Bu defaki salgın bir "sevgi-merhamet-hoşgörü" salgınıdır. Akli dengesi yerinde olmayan, bütün gün üzerinde dolaştığı sopayı Mercedes zanneden Mercedes Kadir'in Malatya'da farkında bile olmadan başlattığı sevgi, merhamet ve hoşgörü sosyal medya üzerinde tam da ihtiyacımız olduğu bu zamanda şifa salgını olarak yayılıyor.
Suç ve kötü alışkanlıklar sürekli yayılırken güzel şeyleri faydalı olanları nasıl salgın olarak başlatıp insanların yüzünü güldürebiliriz derken Mercedes Kadir hepimizin imdadına yetişti. Bu öyle bir salgın ki, kulaktan kulağa duyuldukça elli defa katlanan bir kâğıdın kalınlığının güneşe kavuşması gibi insanların arasında yayılıyor.
Koskoca bir şehrin, hayalini her şeyiyle sahiplendiği Mercedes Kadir'in sosyal medyadaki hikâyesi şöyle: "Akli dengesi yerinde olmayan, bütün gün üzerinde dolaştığı sopayı Mercedes zanneden Mercedes Kadir trafik ışıklarında duruyor, arabasını park ediyor, diğer arabalar trafikte ona yol veriyor, ona göre park ediyor. Bütün şehir o 'Mercedes'in farkında! Kadir, sopasını Mercedes servisine götürüyor, ustalar bütün ciddiyetleriyle arızaları anlatıyor, bir usta sopaya teyp takıyor, diğeri aynasını, armasını yeniliyor. Trafik polisleri yanlış yere park ettiğinde ya da 'çok hızlı gittiğinde' Kadir'e ceza yazıyorlar, zamanı geldiğinde muayeneye gönderiyorlar! Bir koca şehir, Malatya, Kadir'in hikâyesini onunla birlikte yaşıyor.
Bir 'deli'nin sopasına göre yaşayan şehirlerin, sopayla, sapanla, satırla birbirlerini kovalayan şehirlere dönüşmesini gördükçe bu hikâye çok hoş gelir insanın kulağına. Anlarsınız umarım...
Bir gün Mercedes Kadir arabası (sopası) arızalandı diye sanayiye gider. Usta arızasını söyler ve 3 gün sonra gelip alabileceğini belirtir. Tabii Mercedes Kadir 3 gün sonra gelir usta daha işinin bitmediğini yarın gelmesini söyler. Mercedes Kadir bu şekilde 2 hafta boyunca gider gelir... Bir gün yine gider sanayiye ama usta işinin daha bitmediğini söyler tabii. Mercedes kadir sinirlenir ve şunu söyler: Yeter artık yap şu arabayı! 2 haftadır eve yürüyerek gidip geliyorum (!)"
Her tür iyiliği, sosyal salgını yaymak için bir dizi sosyal beceriye sahip insanın devreye girmesine ihtiyaç var. Bu tür insanlardan toplum içinde her zaman çevremizde bulmak kolay değil. Herkesin tanıyor türünden dediğimiz, hayatla kavgasını bitirmiş bu insanların verdikleri haber, yaptıkları işler alev alıp insanları tutuşturur. Hayatımızda oynadığı rol, kattığı zenginliğin farkında bile olmayan "Mercedes Kadir"in hakkını teslim edemeyiz. "Hatalı solladın, niye bana yan baktın" gibi olmaz bahanelerle insanların birbirini incittiği bu dünyada hoşgörü ve sahiplenmeyi yaymak, kalplerimize bir kıvılcım atması için her şehre bir Kadir lazım diyeceğim ama tabii başka bir yol biliyorsanız o başka...
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.