Sessizce, gıdıklayarak temelinden yıkıyorlar

A -
A +

Türkiye’de aile hayatı ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Kanalların gözdesi(!) evlilik programları reyting rekorları kıradursun boşanmalar, aile içi şiddet, parçalanmış ailelerdeki artışlarda rekorlar kırmaya devam ediyor.

TV’lerde yayınlanan evlilik programları için “RTÜK’ün ağır cezalarına rağmen o kadar çok para kazanıyorlar ki, yine aynı melaneti işlemeye devam ediyorlar" diyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bu kontrolsüz yayınları hizaya sokmak için seferberlik çağrısı yapıyor.

Aile üzerindeki tahribata, kültürel yozlaşmaya ve ahlak tahribatına dikkat çekmek için İstanbul Alperen Ocakları da yurt genelinde imza kampanyası başlatmış ve Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) şikâyette bulunmuştu.

Ailelerimiz hepimiz için her zaman en önemli varlık olma gücünü koruyacaktır.

Dışarıda şartlar ne olursa olsun sağlıklı aileden beslenen insanlar ve toplumlar iş ve sosyal hayatta da güçlü olacaklar.

Ahlaki kurallara uyarak yapılan bir evlilik mutlu bir ailenin varlığını garanti eder. 

Hepimizin doğup büyüdüğü, yetişip geliştiği ve terbiye gördüğü aile toplumun temel taşı, aile fertlerinin olgunlaştığı bir hayat okuludur. Aile içerisinde her fert birbirinin bilgi ve tecrübesinden faydalanır. Birkaç neslin birlikte yaşadığı güçlü ailelerde bu kültür ve tecrübe aktarımı birkaç nesil geriye doğru gitmekte, hayat ağacının kökleri muhteşem bir derinlik kazanmaktadır. Ömür boyu devam eden duygusal ve ruhsal beslenme bazen büyükbabadan torunlara kadar coşkulu bir şekilde devam edip gitmektedir.

Ancak, aileler bugün kuruluşundan başlayarak “hayat okulu” olma özelliğini süratle kaybetmekte, yaşlılar huzurevlerine gönderilmekte, yukarıdan gelmesi gereken sevgi aile büyüklerinden mahrum kalınca, evlerin de otelden farkı kalmamaktadır.

Âdet ve töre rafa kalkıp, evlilikler sipariş işi olunca bunlar da normal hâle geliyor.

Hâlbuki toplumun temeli aile, ailenin temeli ise sadakat, iffet, hayâ, karşılıklı sevgi ve anlayış gibi manevi değerlerdir. Ailenin bu vazifelerini yapamadığı zamanlarda, aile içi boşanmalar ve şiddet artmakta, aile desteğini alamayan beden ve ruh sağlığı bozuk nesiller ortaya çıkmaktadır.

Bir ara büyük babalarını tanıyamadan büyüyen çocuklar için endişe duyarken artık babalarını nasıl tanıyacakları endişesi taşıyoruz

Gençlerimizin uzun yıllar emek ve değer harcayarak elde ettikleri bilgi iş ve sosyal tecrübelerin hayatta hak ettiği yeri bulamamasında, erken yaşta alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara takılmasında, intiharların, aile içi şiddet ve boşanmaların artışına, iş yerlerindeki çalışma barışının bozulmasına nelerin yol açtığını merak edenler TV’lerdeki bu programlara baksınlar.

Aile “sevgi merkezli bir sosyal yapı”dır. Sipariş üzerine, rating ve reklâm aşkıyla kurgu evliliklerden ömür boyu sürecek bir evlilik beklemek tam bir hayaldir. 

Sayın Numan Kurtulmuş tehlikenin büyüklüğü karşısında Diyanet İşleri mensuplarının aileyi yeniden güçlendirecek çalışmalar için hareket etmesini diğer kurumlarla iş birliği yapması gerektiğini vurguluyor.

Bu öyle bir saldırı ki tankla topla, patırtı gürültüyle gelmiyorlar, güle söyleye, sessizce, gıdıklayarak aileleri temelinden sallıyorlar.

Ailelerdeki bu yıkım devam ettiği takdirde hiç kimse hayatta başarılı olmaktan bahsetmesin. Kavga evlerde başlarsa toplumda sosyal barıştan nasıl bahsedebiliriz?

Kazandığımız her şey mağlubiyet ödülüdür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.