Referandumun omurgası

A -
A +
Korkuyu politik kazanca çevirmek statükocu muhalefetin her zaman kullandığı bir yoldur. Şimdilerde referandum sonucunu lehlerine çevirmek için hazır malzeme.
Referandum sonucunda AK Parti ve MHP dışındaki oyları topladığınızda da ‘Hayır’ oylarının yüzde 50’lere ulaşması çok uzak, ‘Evet’ten başka bir sonuç çıkması mümkün görünmüyor.
“HAYIR” için çalışan kesimin puanını artırmak için saldıracağı alan AK Parti ve MHP tabanından parça koparmak. Anayasa değişikliğinden diktatörlük çıkar, rejim elden gider, meclis ortadan kalkar iddiaları toplumda karşılık bulmayınca bilindik yaraları kaşımaya başladılar.
Bunun için FETÖ ile mücadelede ortaya çıkan hasardan bir mağdur tabanı çıkarıp büyütmek, bunu siyasi muhalefete çevirmek için topyekûn saldırı içindeler.
Maksatları iş kazası sonucu varsa mağdurların itibarını iade etmek değil referandum sonucunu lehlerine çevirecek muhalif kitleyi büyütmek.
Bunu gerçekleştiremedikleri takdirde sandıktan çıkabilecek HAYIR oylarını mümkün olan en yüksek seviyeye çekerek referandum sonrası mücadelede referans olarak kullanmak. EVET tabanında bir çatlak oluşturup birbirine düşürmeye çalışacaklar.
Bu maksatla korku yayıp bütün muhafazakârları, herkesi hedef tahtasına koyuyorlar.
Diyorlar ki: “FETÖ damgasıyla üretilen damgalanma korkusunun artık değmediği insanlar ve kesimler kalmamış durumda. FETÖ ile mücadele, sevemediğimiz, kıskandığımız, rakip gördüğümüz kimselerin defterini dürmek için kullanılan bir damga.”
Böylece tarikat, cemaat mensubu, sosyal profili İslamla maruf akademisyen, öğretmen, iş adamıysan topyekûn aynı iftiralara maruz kalabilirsin korkusunu yayarak, insanların içine şüpheli olmak korkusunu salıp, karşılığında sandıktan “HAYIR” çıkarmak.
16 Nisan Anayasa değişikliği referandumunu CHP, HDP ve takipçileri bir fırsata dönüştürme hayalindeki CHP’nin referandum için AYM’de iptal davasına gitmemesinin arkasındaki sebep, bunu bir fırsat olarak görmesidir. En önemli malzeme FETÖ terör örgütü ile takipçilerinden gelecek destektir.
Darbe teşebbüsleri dâhil her türlü algı operasyonu ve fitne çıkarmak bilindik bir yol.
Proje, toplumdaki karşılığı  %1'e bile tekabül etmeyen derin dalgayı suya atılan taş gibi etrafındaki helezonları büyütüp umulmadık boyutlara ulaştırmak.
Peki, bu senaryo kimin işine yarar, toplumda karşılığı var mı?
FETÖ ile mücadelenin hangi ölçüde ihanet katmanlarını aşıp örgütle teması olanlara ulaştığını ve bunun siyaset tavrını etkilediğini de referandum test edecek.
FETÖ’nün 1 Kasım seçimlerine etkisini aşan bir etki bırakma beklentisi muhalefetin umudu. Onun için hasarlı seçmen alanı inşaya çalışarak politika üretiyor doğrudan ve saklı yazarlar eliyle korku yayarak hasarı kaşıyorlar.
Oysa gerçek, FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilenlerden yapılan itirazlar değerlendirilmekte, masumiyetleri tespit edilenler göreve iade edilerek mağduriyetleri önlenmektedir.
Gaza gelip büyük resme bakmaz, 15 Temmuz’da kendi parlamentosunu bombalayan, sivil halka ateş açan, tankla insan ezen, televizyon basanları unutursak işin çehresi değişir ve başka yere gideriz.
Herkes başka türlü tarif etse de 16 Nisan Referandumu üzerinde 15 Temmuz’un gölgesi olacaktır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.