Yol arkadaşlığı

A -
A +
Hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez eğer güçlü bir yol arkadaşın varsa. Hatırladığım kadarıyla “Yol arkadaşın yoksa yol neye yarar?” sözü de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın.
İnsanı yollarda yoran yolun uzunluğu değil birlikte yürüdüğü yol arkadaşıdır. Koşan bir adamın hızını kesmek için en uygun yol, yanına ayaklarını sürüyen birini katmak, uğraşsın dursun. Ne var ki yola çıkmadan, yol yokuşa vurmadan da kimsenin performansını anlamanın garantisi yoktur. Sayın Erdoğan’ın her ne kadar arkada kalan zor zamanlarda bazen “yalnız bırakıldım” şeklinde sitemlerine muhatap kalsalar da geçmiş siyasi tarihimizdeki liderlerin en yakınlarından uğradığı ihanetleri hatırlarsak Sayın Erdoğan’ın yol arkadaşı seçiminde, isabetli davrandığını söyleyebiliriz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı AK Parti TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada yanında bulunan Başbakan Binali Yıldırım’dan “Yol arkadaşım” diye bahsederken neşeli, kendinden emin ve rahattı. Onun millete de güven veren bu tarzının arkasında bu güçlü yol arkadaşlıklarının büyük katkısı var.
Ramazan ayından hemen sonra başlayacak kongrelerle teşkilatlarda yenilenme yapılırken yerel yönetimlerle ilgili ayrı bir çalışma yapılacağını ifade eden Sayın Erdoğan bu operasyonlar için halk ve parti tabanında kabul gören bir sebep söyledi: “Ortada bir metal yorgunluğu var, teşkilatların tamamı güncellenecek ve 2019 hazırlığını dinamik, gayretkeş ekiplerle yapacağız...”
Bu metal yorgunluğu olarak ifade edilen sürekli tekrarlanmaktan heyecanını kaybetmiş, ayak sürüyenlerin tempoya ayak uyduranlarla değişimi manasına geliyor. FETÖ ile mücadele konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı’nın teşkilatlar ve yerel yönetimler üzerinde yapılacak bu değişim sürecinde kullanacağı iki önemli vasıta var. İlki hem partide hem Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki ekipler vasıtasıyla “Kim, ne yapıyor?” performanslarına bakılacak.
“Ölçmezsen yönetemezsin” sözü çokça söylenir, çünkü rakamlar hoşumuza gitmese de yalan söylemez. Ama ehliyet ve liyakatin önüne bazı duygusal yakınlıklar geçtiğinde performans ölçümü arkada kalır. Bu her iktidar için önündeki hendek olmuştur. AK Partinin Kuruluş ayarları denilen bu ilkenin ne ölçüde uygulandığı 2019’daki seçim sonuçlarının da belirleyicisi olacaktır. Millete verilen sözlerin yerine getirilmesi için hiçbir bahane ve engel kalmadığını sıkça ifade eden Sayın Erdoğan, 2019’a kadar yoğun ve netice almaya yönelik günlük hayata dokunan, meselelerin çözümüne yönelik pratik teklifleri içeren programlara dayalı bir yol haritası çiziyor.  AK Parti’de "İkinci Erdoğan Dönemi"yle başlayan değişim sürecinin hedefi 80 milyonu kucaklayacak, reformist ve dinamik bir yönetimle yola devam etmek. Yorgun kadroları yenilemek sıfırdan kadro kurmaktan çok daha zordur. Bu bir bakıma AK Parti’nin kendisiyle yarışması demek. Zor da olsa, yol belli, yol arkadaşları emin olduktan sonra bir dağ ne kadar yüce olsa da bir kenarı yol olur...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.