Zorbanın çırakları

A -
A +
Dünya Trump’ı ABD başkanlık seçimlerinden çok önce uzun süre takip edilen “Çırak” isimli TV programlarındaki muhatabını aşağılayan, yarışmalardaki elenen katılımcıya kaybettin yerine “kovuldun” diyen hoyratlığından tanıyor. ABD Başkanı seçilince bu tarzını politik nezaketle değiştireceğini umanlar büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü kırmızı çizgisi yoktur.
Son Suudi Arabistan ziyareti sonrası Katar’a yapılanlar ABD’nin geçmişte her işgale etiket arayan, işgal edilecek her kurban ülkenin boynuna geçirdiği askerî darbe, iç savaşla içeriden işgal yöntemi gibi meşruiyet arama yaftalarına artık tenezzül etmediğini sadece “kovuldunuz” demekle kurbanı oyunun dışına ittiğini dünyaya ilan etti.
Bu tehlikeli “Çırak” oyununun arka planı ise Trump’ın Başkanlık seçimi öncesindeki Amerika’nın borcunu Körfez ülkelerine ödetmek planı var. "Borcumuzu Körfez ülkeleri ödeyecek, karşı duranı yok ederiz. Onlar bizsiz yoklar" tehdidine boyun eğen Suudi Arabistan ve onun politikalarını destekleyen çırak ülkeler Katar ile olan diplomatik ve ekonomik ilişkilerini bitirdi.
PKK-YPG'li teröristlere açıktan silah veren zorba kendisinden bağımsız ekonomik ve siyasi hedefler koyan Katar'ı yemeye niyetlense de unuttuğu önemli gerçekler var. Birincisi, büyüklük hantallık ve kibir ahmaklıktır. İkincisi ise zalime yardım eden onun zulmüne uğramadan gebermez!
Şimdi bütün dünya daha önce tarihte örnekleri yaşanmış ama kibirden dolayı yakalandığı görme bozukluğundan aşağıladığı sıradan ülkelerle devlerin karşı karşıya geldiği bir mücadelenin başında neler yaşanacağını merakla bekliyor. “Devler olduklarını sandığımız şeyler değillerdir. Onlara güçlerini verir görünen özellikler genellikle büyük bir zayıflığın kaynağıdır. Ve kaybetmesini beklediğiniz kişi/devlet, onları bilmediğimiz şekillerde değiştirebilir. Kapılar açılır, fırsatlar önüne gelir ve akla hayale gelmeyecek şeyleri mümkün kılabilir...”
Trump'ın bölgeyi ziyaretinde, komşuları Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan şerrinden korktukları zorbanın numaradan iki kılıç sallamasına yatarak Katar'la tüm ilişkilerini kestiler. Bu kadim dünyada sıkça rastlanan bir durumdur. Ama mücadelenin umulmadık bir şekilde hiç kimsenin beklemediği zayıf tarafça kazanıldığı da sıkça rastlanan bir durumdur. Gücü fiziksel kudret ile sınırlayanlar, gücün ve yardımın kuralları yıkacak şekilde ortaya çıkabileceğini de düşünemezler.
Ne Avrupa ne Asya bu yükü taşıyamaz. NATO dağılma sürecine girerken kendini tehdit altında hisseden Almanya Hollanda ile ordu kuracakmış. Çünkü Trump, Orta Doğu’yu kan ve gözyaşı gölüne iten politikası ile Nemrut’un burnundan beynine sarkan topal bir sivrisinek gibi NATO’yu kemirip parçalayacak. Trump ABD’yi çırak çıkaracak...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.