Sokağa çıkmanın sonu para dilenmektir

A -
A +
Siz sokağa basit bir istek için çıkabilirsiniz. Veya o istek size çok basit gelebilir. Hatta sokak sizin için sıradan bir eylem gibi de gelebilir.
Ama sonuç hiç de sizin arzuladığınız gibi olmuyor.
"Arap Baharı" diktatörlerin devrilmesi yolunda demokrasinin önünü açıyordu. Ama asıl açılmak istenen gümrükler ve pazarlardı. Sonra işler değişti ve demokrasilerin yerine itaat edenler, azla yetinenler tercih edildi.
Ne de olsa demokrasilerde halkın çıkarlarını düşünen bazı kendini bilmez liderler çıkıveriyordu ortaya.
Esaretten kurtulmak kolay mı sanıyorsunuz. Bedeli çok ağırdır. Özellikle millî ekonomiye geçişin veya bu yolda atılan en küçük adımların bile bedelleri ödetilir. Hem de kendinizden bildiklerinize yaptırırlar bunu.
Siz iki ağaç dersiniz; onlar havalimanı ne lazım size yapmayın derler.
Siz çevre dersiniz; onlar köprüye ne gerek var der.
Siz nükleer dersiniz; onlar atom bombası mı yapıyorsunuz der.
Siz ucuz enerji dersiniz; onlar yolsuzluk der.
Siz boykotu kırar ülke çıkarı dersiniz; onlar nerde bu kayıtlar der.
Siz Azerbaycan, Türkmenistan, Irak enerji iş birliği dersiniz; onlar terörist ülkelerle iş birliği ha der.
Siz bağımsız ekonomi dersiniz; onlar ne gerek var buna der.
Siz millî liderlik, bağımsız ülke dersiniz; onlar özgürlük diye gençleri sokağa dökerler.
Ve sokağa dökülen insanlar sayesinde IMF'nin borcunu kapatıp ülkeden yolladıysanız, geri döner IMF'ye muhtaç olursunuz.
Artık resmen para dilenir, avuç açarsınız.
Örnek mi arıyorsunuz? Önce 1980 öncesini hatırlayın: 70 sente muhtaç ülke olarak anılmıyor muyduk? Ya 2001 sonrası: Bize 1 milyar dolarla gelip "açın yolları Irak'ı işgal edeceğiz, yol verin" demiyorlar mıydı?
Hiç gururunuz incinmedi mi o günlerde. Para karşılığı onurunu satan bir ülke olmak. Para karşılığı çıkarlarını satan ülke olmak; incitmedi mi sizi?
Aynısını Ukrayna'ya yaptılar. Ceplerine yine 1 milyar dolar alıp 'yanındayız' dediler. Şimdi de IMF'yi yolladılar.
Mısır'da Sisi ne durumda sanıyorsunuz. Hiç unutmuyorum, Tahrir Meydanı'nda Mursi'ye karşı sokak hareketlerini naklen veren, muhabirlerini gönderen bizim sokak tahrikçisi medya Adeviyye Meydanı dolduğunda elemanlarını hemen o gece geri çekti. Ve Mısır'da Tahrir şiddet eylemleri ile diktatörlüğü geri getirirken şimdi resmen para dileniyorlar.
Sokağa her inişin aslında bir küresel sermayenin oyunu olduğu ve kendilerine para dilenen modeller oluşturmak için gösterilerin desteklendiğini görmek için daha ne kadar örnek gerekiyor.
Evet, çıkın sokağa ve dilenin para. Çünkü sokağın dili Mısır'da ve Ukrayna'da para dilenen ülke konumuna eşit geliyor.
Bu nedenle ben sokağa çıkmayı ve dilenci olmayı istemiyorum. Bu nedenle insanlar miting meydanlarında Başbakan'a sıkı sıkıya sarılıp o eski dilenci Türkiye'yi görmek istemiyorlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.