YURDUMUN GOSPEL KILIFLI EZGİCİ SNOPLARI…

A -
A +

Mübarek Ramazan-ı şerifi yarıladık... Allahü teala; sağlık, sıhhat ve afiyet içinde sonunu görmemizi de nasip eylesin.
Lâfı uzatmadan mevzuya girizgâh yapmak istiyorum.
Efendim, ramazan ayı başlamadan mantar gibi bitmeye başlar; “Bu sene en yanık ezgiler bizde… Bizim etkinlikler tasavvuflu müzikli… Bizde döne döne bir hâl oluyoruz ey gâfiller… Öyle ki yanık yanık gospel söyleyen snoplar bizde…” gibisinden safsata dolu duyurular.
Hepsi akçasal kaygılardan kaynaklanıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Kimse kimsenin dinî duygularıyla oynamasın. Kimse de dinî duygularıyla oynatılmasına izin vermesin. Suçu karşı taraftan çok biraz da kendimizde aramalıyız. Yoksa bu iş arz-talep değil, tamamıyla empoze ile ilgilidir. Empozeye karşı diren, dik dur!
Mesela son zamanlarda sayıları ve dozları artarak devam eden bir furya var. “Ramazan etkinlikleri” adı altında, insana hiçbir şey katmayan malayani faaliyetler… Faydalı olanları yok mu? Elbette var. Haklarını yemeyelim.
Biraz daha net olmak gerekirse, şunları ifade edebilirim…
Ezgi diye saçma sapan bir kılıf bulup mübarek ramazan ayında müzikli çalgılı, sözümona ilâhi söyleyenler, nazarımda Gospel söyleyenlerle eşdeğerdir. İslâmiyet’te ilâhi müziksiz olur. Günümüzün gospel kılıklı ezgi sanatçıları (snopları) bizim dedelerimizin saf dillerinden süzülen o güzel ilâhileri 'ilâhi' olmaktan çok uzak bir şekilde okuyorlar… Okumak ne kelime, "çığırıyorlar…" İlâhi ve müzik, doğu ile batı gibidir. Hiç bal acı biberle süzülür mü!?
“Tasavvuf müziği” ise ayrı bir sakat ifadedir!
Mantıkla izah edilemeyecek bu betimleme; ruhu gitmiş, cesedi kalmış bir bedeni ifade eder benim için... 
Zaten yıllardır ruhsuz, içi boşaltılmış bir İslâmiyet için var gücüyle çalışmadılar mı? Dini kılıflarla temiz neslimizi kirletmediler mi? Kafaları bulandırıp mantıkla izah edilemeyecek kavramları, sistemleri, sözleri birbirine eşlemediler mi? Bilim ile dahi açıklanması güç durumlarla karşı karşıya bırakılmadık mı? Oysa cümle âlem gülüyordu bizlere… Öyle ki, temiz neslimiz 'Sami Yusuf' gibi dini kılıflı snoplara havale edilmedi mi? 
Bu ramazan ayında kendimizi hesaba çekelim. Kendimize dönelim. Nefsimizi köreltelim. Bizlerin üzerinde oynanan sistematik oyunları fark edelim. Bu işlerin icracılarına sual edelim;
“Ey efendi! Bu kadar parayı, millî serveti; sazla sözle, ezgici sezgicilerle, tasavvufun ‘t’sinden anlamayan zevatlarla, gereksiz malayani işler yerine bana daha hayırlı işlerde neden harcamadın, kullanmadın?”
Her şeyden öte…
Müslüman, uyanıktır. 
Müslüman, akıl sahibidir.
Müslüman, imanına ve itikadına sahip çıkandır.
Vesselâm...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.