SGK’dan erkeklere emzirme parası

A -
A +
SGK, sigortalılarına birçok değişik yardımlarda bulunmaktadır. Ancak çalışanlar bu yardımların farkında bile değil. SGK’nın yapmakta olduğu yardımlardan biri de halk arasında “Emzirme Parası” olarak bilinen emzirme ödeneğidir. Bu yazımızda okuyucularımız, emzirme ödeneğinden nasıl faydalanabilecekleri hususunda bilgilendirilecektir.
 
Erkeklere de verilmektedir
 
Analık sigortası kapsamında yapılmakta olan bu yardım sadece annelere değil, sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeklere de yapılmaktadır.
SSK’lı olarak bir işte çalışanlar ya da kendi adına ve hesabına (4/b’li olarak) bir iş yeri işletenler de faydalanabilmektedir. Ayrıca ev hizmetlerinde ay içinde 10 gün ve daha fazla süre ile çalışan sigortalı kadına, sigortalı erkeğin, sigortalı olmayan eşine, yine aynı kapsamda sayılanlardan, kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine emzirme ödeneği ödenmektedir.
Emzirme ödeneği her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan ve SGK Yönetim Kurulunca belirlenerek bakanlık makamınca onaylanan tarife üzerinden verilmektedir.
2018 yılı için emzirme ödeneği 149,00 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakam her yıl değişmektedir.
 
Erkekler için resmî nikâh şart!
 
Sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilebilmesi için, doğum tarihinde doğum yapan kadınla Medeni Kanuna göre evliliğin gerçekleşmiş olması başka bir deyişle resmî nikâhla evli olması şartı aranmaktadır. Ancak sigortalı kadının doğum yapması hâlinde, emzirme ödeneği ödenebilmesi için doğum tarihinde evli olma şartı aranmamaktadır.
Emzirme ödeneği alabilmek için;
  • SSK kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,
  • Bağ-Kur kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dâhil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması, gerekmektedir.
İşten ayrılanlar da alabilir
 
Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan kanuna göre sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortası haklarından yararlanacak sigortalı erkeğe, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneği verilmektedir.
“Öfke rüzgâr gibidir, bir süre sonra diner; ama birçok dal kırılmıştır bile.” Mevlana
 
 
 
“BAŞIN DÜŞERSE DARA, İSA KARAKAŞ’I ARA”
 
Yaş dışında emeklilik nedeniyle kıdem tazminatına hak kazanma
 
"99 yasası denen yasadan önce 3.600 prim günü ve 15 yıllık sigortalılık süresi ile çalıştığımız iş yerinden tazminatlı çıkış yapılabiliyordu. Peki bu yasadan sonra ilk kez sigortalı olanlar, kendi istekleri ile iş yerinden ayrılıp Tazminatlı çıkabilir mi, çıkarsa şartları var mı?" Osman Berk/KIRŞEHİR
Osman Bey, yaş dışında kalan diğer şartları (sigortalılık süresi ve prim gün sayısını) yerine getirenler kendi istekleri ile işten ayrılmaları hâlinde, kıdem tazminatına hak kazanmaktadırlar. Bu durumda olanların kıdem tazminatını almak için bulunulan ildeki SGK müdürlüklerinden kıdem "tazminatı alabilir yazısı"nı almaları gerekmektedir. Bu nedenle kıdem tazminatı alınması için;
08/09/1999 tarihinden önce sigorta girişi olanların, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3.600 prim gün sayısını doldurmaları gerekmektedir.
8/9/1999-30/4/2008 tarihleri arasında sigorta girişi olanların ise 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 prim gün sayısını doldurmaları gerekmektedir.
 
Ne zaman emekli olabilirim?
 
"20.01.1976 doğumluyum. 01.05.1998 sigorta girişliyim. Hâlen sigortalı çalışmaktayım. Şu an 5578 günüm var. Askerliğimi 18 ay yaptım. Ne zaman emekli olurum?" Sadi Dursun
Sadi Bey, vermiş olduğunuz bilgilere göre normal şartlarda 57 yaşında 5900 gün ile emekliliğe hak kazanıyorsunuz. Askerliği hangi tarihte yaptığınızı belirtmemişsiniz. Ancak askerliğinizi 01.05.1998 tarihinden önce yapmışsanız askerlik süresine göre yapacağız borçlanmaya göre emeklilik yaşınız 56’ya düşebilir.
         ***
Sayın Cihan BEŞTAŞ, vermiş olduğunuz bilgilere göre emeklilik için 196 gün priminiz eksik bulunmaktadır. İlk sigortalılıktan sonra doğmuş olan çocuğunuza binaen sadece 196 günlük doğum borçlanması yapmanız hâlinde hemen emekli olabilirsiniz.
         ***
Sayın Remzi ÖZCAN, giriş tarihiniz 15.05.1995 olduğundan prim gün sayınız fazlasıyla geçmiştir. Ancak 55 yaşını doldurduğunuz 09/11/2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.
“İnsan sahip olmadıklarına ulaşmak için çabalarken, sahip olduklarını unuttuğu için mutsuzdur.” Shakespeare
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.