Bu vahşeti nasıl yapabiliyorlar?

A -
A +

Bugün İslâm Dünyasına en fazla zarar veren unsurlar, İslâmî kimlik ve dini iddia ile ortaya çıkıp, vahşi terörle ortalığa dehşet salan örgütlerdir.

Dost ve kardeş ülke Pakistan, önceki gün bütün dünyayı dehşete düşüren bir olayla sarsıldı. "Pakistan Talibanı" denilen vahşi terör örgütü, Peşaver'de; daha çok asker çocuklarının eğitim gördüğü bir okula silahlı baskın düzenleyerek, en az 146 kişiyi katletti. Maktüllerin yüzden fazlası, 10 yaşın üzerindeki öğrencilerdi. Geriye kalanlar da öğretmen ve diğer görevliler... Bugüne kadar yüzlerce, hatta binlerce sivil ve askerin kanına giren bu vahşi ve yobaz terör örgütü; Pakistan Ordusunun son altı ayda yaptığı operasyonlarda büyük kayıp verdiği için, masum çocuklara karşı korkunç intikam saldırısını gerçekleştirdi. Bu okulu hedef seçmelerinin sebebine bakar mısınız?!  "Askerler bizim çocuklarımızı hedef aldığı için, aynı acıyı onlar da duysunlar diye yaptık..." Böyle bir gerekçe, böyle bir bahane ile hiçbir suçu, kabahati olmayan gencecik çocukları hunharca katletmek, hangi kitaba sığar? Üstelik bu yobaz teröristler, güya İslamiyet adına mücadele veriyorlar... Bundan daha büyük felaket olamaz.

Taliban ismi ilk defa yirmi yıl önce, 1994'te duyulmaya başladı. Savaş sebebiyle, Pakistan'a sığınmış Afgan asıllı Peştunların ekseriyetini oluşturduğu, medrese talebelerinden meydana getirilmiş bir silahlı örgüt. Bu örgüt, dört yıl sonra Afganistan'ın büyük kısmında kontrolü ele geçirdi. O gün bugündür, ülkedeki diğer etnik unsurlarla ve 2001 yılından beri de ABD'nin başını çektiği koalisyon güçleriyle savaşıyor... Fakat bu arada bir de Taliban'ın Pakistan kolu, kendi devletinin başına bela kesildi.  Bugüne kadar yüzlerce vahşi saldırıda bulunarak, binlerce masum insanın kanına girdi. Güya dini referans alan, şeriat hükümlerine dayalı bir yönetimi tesis etmek için savaş veren, tam manasıyla yobaz bir terör örgütü. İslamiyet ile hiç alakası olmayan ne kadar taşkınlık, aşırılık, vahşet ve sapıklık varsa, hepsini icra ediyorlar. Son örneği Peşaver'deki okul baskını. Saldırı sonrasında ortaya çıkan görüntüler, insanın kanını donduruyor. Ama bu yobaz teröristler, güya yüce bir dava uğruna bütün bu alçaklıkları icra ediyor.

Kökü ta Hasan Sabbah'ın Haşhaşilerine kadar uzanan böyle terör örgütleri, bugün için İslam Dünyasının başındaki en büyük beladır. İslam adına, İslamiyete en büyük düşmanlığı bunlar veriyor ve Müslümanlara en büyük zararı da, yine vahşi örgütler ika ediyor ne yazık ki... İslam düşmanlarının en rahat kullandıkları silah, maalesef bu terör örgütleri! Pakistan ve Afganistan'da Taliban, Somali ve Kenya'da El Şebab, Nijerya'da Boko Haram, Mali'de Ensaruddin, Irak ve Suriye'de IŞID ve El Nusra... El Kaide zaten yedi başlı ejderha olarak, dünyanın her tarafında İslam düşmanlığını körükleme vazifesini sürdürüyor. Modern İslamofobianın en münbit kaynağı olarak El Kaide, yeni yeni versiyonlarıyla Doğuda ve Batıda, Müslümanlara daha çok çok zarar vereceğini net biçimde ortaya koyuyor. Şimdi İslam Dünyasının topyekûn çare bulması gereken asıl mesele şudur: İslam dini ile taban tabana zıt bu fitnenin kaynağı, nasıl kurutulabilir? İslamiyette terör, tedhiş, fitne ve fesat çıkarmak kesin olarak yasaklanmışken; kendini İslamî olarak tanımlayan böyle terör örgütleri, nasıl olur da mantar gibi çoğalıyor? Bunun önüne nasıl geçilir?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.