Hiç kimseyi kandıramazlar!..

A -
A +
Terör örgütü ve her türlü yandaşlarının etrafı velveleye vermesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Kaskatı gerçekler ortada. Yapılan kirli tezvirata kimse inanmaz.
Türkiye'nin son otuz yılda, bölücü terörden çektiği sıkıntıları dünya âlem biliyor. Biliyor ama herkes kendi menfaatine göre değerlendiriyor. Böyle olunca da ülkemizin hayrına düşünmeyen malum kesimler, göz göre göre gerçekleri inkâr ediyor veya saptırıyorlar. Bu cümleden olarak, iç ve dış medya organlarında sürekli pompalanan bildik tezviratları, öteden beri Türk düşmanlığı ile maruf kiralık kalemlerin hezeyanlarını sayabiliriz. Bunların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. "İt ürür kervan yürür" misali, bunlar ne derse desin; Türkiye kendi ulusal güvenliğine yönelen her türlü tehdit ve saldırıya karşı, meşru savunma hakkını tereddütsüz biçimde kullanacaktır. Bu hususu dün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bir kez daha açıkça ifade etti. Yani, Obama şöyle demiş, Cameron böyle demiş; yabancı ülke idarecilerinin beyanına göre, Türkiye kamu düzenini korumaktan veya egemenlik hakkını kullanmaktan vazgeçmez. Böyle beklentiler içine girenler, her seferinde sukutu hayale uğruyorlar... Merak etmeyiniz, yine öyle olacaktır.
Ülkemizin bölücü terörle mücadelesindeki haklılığı, vicdan ve iz'an sahibi herkes tarafından teslim edilmektedir. Lakin Türkiye'nin bölünmesini, parçalanmasını, en azından ekonomik ve askerî yönden zayıf düşerek etkisiz, edilgen bir devlet haline gelmesini isteyen odaklar, insan hakları, demokrasi ve özgürlük gibi kavramları diline dolayarak, açıkça vahşi teröre destek veriyorlar. Bu ahlaksızlığı içerideki hain ve satılmış isimler de var gücüyle destekliyor. Aksi halde, şehirler arası yollara tonlarca dinamit döşeyen, karakollara, polis lojmanlarına, şantiyelere, roketatar ve uçaksavarlarla, havan toplarıyla ateş açan; Cizre'nin, Silopi'nin cadde ve sokaklarına hendek ve tünel kazan bölücü teröristlerin kalkışma provalarına, hangi insaf sahibi insan kayıtsız kalabilir veya böyle bir alçaklığa arka çıkabilir? Sivil-asker ayırt etmeden öldüren bu katilleri, hasta almaya giden ambulanslara 'molotof'la, hastanelere bombalı araçla saldıran, sağlık personelini kaçıran bu vahşi; acımasız, yalnızca yakma ve öldürmeye kilitlenmiş yaratıkları, kim hangi gerekçeyle savunabilir?
Hiç kimse kendisini kandırmasın ve ham hayal peşinde de koşmasın. Devlete parmak sallamaya kalkanlar, hadlerini aştıklarının bir an evvel farkına varsalar iyi olur!.. Otuz küsur sene boyunca, peşinde koştukları ütopyanın, bugün gerçeğe dönüşmesi için herhangi sebep yoktur. Bunun altını çizelim. Öte yandan, yapılan sahte barış çağrılarının karşılık bulmasını da kimse beklemesin. Devletin tam iki buçuk sene boyunca gösterdiği tolerans ve hoşgörüyü, daha çok silahlanarak, daha fazla terör eylemi yapmak için kullananlar, bunun bedelini mutlaka ödeyecektir... Elinde roketatarlarla, Kalaşnikof tüfeklerle güpegündüz terör eylemlerine girişenleri, "sivil" diye yutturmaya kalkanlar, her şeyden önce ahlaksızdır. Polise-askere ağır silahlarla saldıran, şehir içi ve şehirler arası yollardaki araçları ateşe veren, döşedikleri bombalı tuzaklarla masum vatandaşı minibüsüyle havaya uçuran teröristlere gizli-açık destek veren, onların saldırılarına mazeret uydurmaya kalkan, kim olursa olsun yalancıdır, sahtekârdır. Asla ciddiye alınamazlar.
Gerçek manada barışın sağlanabilmesi için, bütün teröristlerin öncelikle silahlarıyla birlikte bu toprakları terk etmesi şart. Bu olmadan ne devletin asayiş operasyonları durur, ne de çözüm süreci işler! Herkes buna göre hesabını yapmalı. Zübeyir Aydar'ın, Remzi Kartal'ın vs.

Belçika'da oturup ahkâm kesmesinin yahut tehlike baş gösterdiğinde Kandil Dağı'ndan sıvışan terör baronlarının tehditleri, asla ve kat'a netice vermeyecektir... Terörü ve teröristleri savunanlar istedikleri tezviratı yapsın, kimseyi ama kimseyi inandıramazlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.