MHP memleket için iki hayırlı adım atabilir...

A -
A +
Bugünlerde sayısını bile hatırlayamayacağımız koalisyon açıklaması geldi gelmeye de devam edecek. Burada özellikle muhalefetin neredeyse aynı gün içerisinde bile birbirini tashih eden açıklamaları oldu/oluyor.
Ben hâlâ koalisyonların bu ülkeyi yavaşlatacağına, başta İsrail olmak üzere pek çok sevmeyenini de mutlu edeceğine inananlardanım. Bu koalisyon AK Parti'nin dâhil olduğu bir ittifakı işaret etse bile bu kanaatim değişmeyecektir.
Fakat bu tablo sandık neticesiyle ortaya çıktığı için seçmenin kendisinden başka suçlayacağı kimse de yok. Yani ben istemesem de eğer bir ittifak hükümeti oluşur da bir yavaşlama ortaya çıkarsa seçmenin kendi kendisini sorgulaması gerekecek.
Bu denli kafa karışıklığının yaşandığı tabloda benim gibi "Tekrar seçim" ya da "Erken seçim" bekleyenler adına MHP kilit bir rol oynayabilir.
Bunun gerekçelerini de MHP ve AK Parti seçmeninin ortak tavrından çıkarıyorum. Yeni bir seçimde umduğunu bulamayacağını düşünen diğer iki parti "mutlaka koalisyon olmalı" diyorlar. 
Seçim sonrasında yapılan anket çalışmaları da bizim bakış açımızı doğrular türden veriler ortaya koyuyor. Yani hem AK Parti hem de MHP seçmeni bir erken seçim olmasını arzu ediyor.
Bu beklentiye karşılık vermek üzere MHP birinci adım olarak AK Parti'yle erken seçime götürecek bir ittifak yapabilir. Bu ittifak dışındaki alternatifler hem MHP'ye hem de AK Parti'ye oy kaybettirecektir kanaatimce.
MHP bu ihtimale kapalı olacaksa o zaman da hem kendisi hem de memleketi için farklı bir adım daha atmayabilir. O da hiç kimseyle ittifak yapmayarak ülkeyi "tekrar seçime" götürebilir.      
Her hal ü kârda koalisyon senaryoları oluşturulmaya devam edecek. Neticede daha koalisyon kurulmadan ne kadar enerji kaybettiğimiz de orta da. Bir de ondan sonrasını düşünün.
Rabbim en hayırlısı nasılsa kalplerde de onu tecelli ettirsin...
Bu tartışmaların, huşusunu gölgeleyemeyeceği hayırlı ramazan dilerim...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.