ACÛZE

A -
A +

Batının maskesi düşdü. Ortaya çıkan görüntü kelimenin tam ma’nâsıyla iğrenç. Hiçbir kozmetik ma’mûl bu pisliği örtemez. Bir devlet başkanının ne kadar alçalabileceğini merâk edenler Obama’ya baksın. Elbette mi’desini zabt edebilirse. Yok yok. Ahlâkî vaz’iyyetden bahsetmiyoruz. Evet bu mevzûda kulağımıza gelen bilgiler onu insanlık dâiresinin dışarısına çıkaracak kadar kuvvetli. Gerçi hiçbiri diğerinin fevkinde değil. Al birini vur ötekine dedikleri şey. Nitekim Trump hakkında ba’zı şeyler söyleniyor. Anlaşılan birileri Ruslara işte ortaklık yapmak istediğiniz adam diyor. Hâsılı hücrelerine kadar tefessüh etmiş bir yapı ile muhâtabız.

Amerika olmayan aklını da kaybetmiş durumda. Can havliyle oraya buraya saldırıyor. İtden köpekden meded umuyor. Vâkıâ kendi de ne ki? Aslında bu durum bütün batı için cârî. On sekizinci asrın sonlarından beri oturdukları taht yıkılıyor. Sallanıyor demiyoruz çünki bu vetîre en az üç çeyrek asırdır devâm ediyor. Sıra korkunç gürültülerle yerle yeksân olmaya geldi. Daha doğrusu bu safhaya geçildi. Duyduğumuz çatırtılar ilk işâretleri teşkîl ediyor. Amerika olup bitenleri saklamayı beceremiyor. İngiliz soğukkanlı olması sebebiyle hiçbir şey sezdirmiyor. Çok sâkin görünüyor. Ne var ki ne sıcakkanlıları ne soğukkanlıları kendilerini bekleyen âkıbetden kaçabilecek. Biri biraz bağırarak diğeri sükûnetle târihin çöplüğündeki yerini alacak! Yahudi para babaları da berhevâ olacak.

İki dünya savaşıyla her şeye el koydukları günler geride kaldı. Bugün hâlâ güçlüler. Burası doğru. Fakat dünya artık her şeyin farkında. Dikkat ederseniz bu şeytanlar herkesi birbirine düşürmeye çalışıyor. Hem büyük ölçekli hem küçük ölçekli çatışmalar planlıyor. Türkiye’de Kürt-Türk, alevî-sünnî, laik-müslüman çatışmasını ne yapıp edip çıkarmak istiyorlar. Maamâfîh bunlarla iktifâ etmiyorlar. Başka şeytânî hedefleri de var: Bizi Rusya ile harbe sokmak. İran’la savaşdırmak. Arab âlemiyle karşı karşıya getirmek…

Bugünlerde üfürülen bir zırva var. Neymiş? Dünyada üç tane karar merkezi varmış. Bilhassa ikisi ön plandaymış. Birbirleriyle amansız bir mücâdele içindeymişler. Türkiye’yi koluna takan işi bitirecekmiş… Kimmiş bunlar? Washington ve Londra. Moskova geriden geliyormuş. Eli kolu bağlıymış. O kadar diplomatı öldürülmüş de tepki verememiş… İlk bakışda sevimli gibi görünen bu cümleler aslında çok tehlikeli. Bilmem fark edebildiniz mi lâkin bize biçdikleri rol onun bunun yamaklığını yapmakdan ibâret. Ya Londra’ya ya Washington’a dayanacaksın. Rusları düşünme. Kaybedenler kulübünde olursun. Zırvalar bu minvâl üzre devâm ediyor. Tabîî zırva diyoruz da zırva mı hâinlik mi bunun karârını târih verecek. MİT biraz da bu işlere yoğunlaşsa diye düşünüyoruz.

Şuna inanmamız lâzım: Kısa zaman sonra herkes İstanbul’un olurunu almak için sıraya girecek! Buradan çıkacak menfî bir karar o işin önünü kesecek! Üç yüz sene Topkapı Sarayı’ndan idâre edilen yeryüzü yeniden Dersaâdet’e râm olacak! Yahudi haddini bilecek! Sığır çobanı haddini bilecek! Vilâyet-i cezîre-i İngiltere’nin hâkimesi olan acûze haddini bilecek!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.