OT

A -
A +

CHP sandıkdan başka her yerden çıkabilir. Yakın zamanlara kadar çöplükden çıkardı. Ma’lûm gazeteler her seçimden sonra “oylar çöplükde” haberleriyle dolardı. Her ne hikmetse çöplükdeki reyler hep CHP’nin olurdu. Bugün farklı mı? Sandıkdan çıkamayanlar çamurdan çıkmaya çalışıyor. Neymiş: Mühürsüz oymuş! HDP ile kafa kafaya verip FETÖ’den aldıkları ta’lîmâtı hayâta geçirenler tepinip duruyor. Önümüzdeki günler çok şeye gebe. Mühür oyunu bütün netliğiyle ortaya çıkacak. Bilinen gerçek resmiyyet kazanacak. Öyle anlaşılıyor ki bunlar planlı adımlardı. Buna göre hâkim oldukları sandıklarda mühür basılmayacakdı. Seçimi kazanırlarsa ses çıkarmayacaklar, kaybederlerse hîle var diye yaygara yapacaklardı. Bereket versin ki bunu da ellerine yüzlerine bulaşdırdılar. Aynı kafayla devâm ediyorlar. CHP Gençlik Kolları halkı sokağa çağırdı. İltifât eden olmayınca o ben değilim dedi…

Niyyetleri çok kötü. Gezideki gibi bir kalkışma planlıyorlar. Başarılı olma şansları bulunmuyor. Lâkin bu niyyetdeki kötülüğü izâle etmez. Evet, CHP’liler dâhil kimse bu oyuna gelmez. Nitekim Beşiktaş’da toplananları Taksim’e sevk etmeye çalışan yüz kişilik grubun teşebbüsü boşa çıkdı. Bu taleb gelince kalabalık dağıldı. Şübhesiz hemen pes etmeyecekler. Sosyal medyadan saldıracaklar. Korkak oldukları için sahte hesapların arkasına saklanacaklar. Ağızları köpürüyor ama köpürten başkaları. Bu başkaları Türkiye’ye İttihâd ve Terakkî’den beri daha ziyâde siyâsî partiler kanalıyla hâkim oluyor. Her birinin kontrol etdiği bir fırka var. Hiçbir parti bundan müstesnâ değil. Şimdi bunları sayıp da da’vâlık olmayalım.

İngiliz’i hâlâ söküp atabilmiş değiliz. Tahmîn edemeyeceğimiz kadar içimizdeler. “Ey Amerika! Ey Almanya! Ey Rusya!” diyebiliyoruz ama “Ey İngiltere!” diyebilenimiz yok. Hâlbuki Elizabeth’e “one minute” demenin zamanı geldi!

Akşener’in yeni parti teşebbüsü MHP’nin kontrollerinden çıkdığını gösteriyor. Demek ki ümîdi kesmişler. Financial Times bu kadına destek verirken İngiliz Yahudi ortaklığını açık etdi. Onlara çalışan çok kalem var. Bunlarda oyun bitmez. Başkanlık sistemini lehlerine çevirmek için olmadık yollara başvuracaklar. Bir sürü partiyi kontrol etmek mi daha kolay başkanı avucunun içine almak mı? İngiliz iki şıkdan birini tercîh etmeyecek, ikisini de kucaklamak isteyecek!

Erdoğan kendisine çizilen sınırları tanımadığı için hedef. Hiç şübheniz olmasın sûikasd dâhil her yolu düşünüyorlar. Amerika’dan çıkan ses farklı değil. Trump’ın açdığı kutlama telefonu New York Times’ı çok rahatsız etmiş: “Şok edici derecede yanlış bir karşılık” İnceden halkı sokağa çağırması da gözden kaçmıyor. Şaşkın farkında olmadan yenilgiyi kabûl ediyor: “Bu referandum Erdoğan’ın uzun bir zamandır Türkiye’nin sistemini güçlü bir başkanlıkla değişdirme çabasının da başarıya ulaşdığı ma’nâsına geliyor” Artık bize “NOKTA” demek düşüyor.

16 Nisan haçlının çanına ot tıkdı. Nasîbse başkanlık sisteminde bununla iktifâ edilmeyecek: O çan parçalanacak! Batı bunun için kuduruyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.