İDAM

A -
A +

İ’dâm gelecek diye Avrupa’nın yüreği oynuyor. Merkel referanduma gidilmesi hâlinde Almanya’da propagandaya izin vermeyeceklerini söyledi. Daha çok konuşan var da saymaya gerek yok. Sizi bilmem ama bu haberler bizde tebessüme sebep oluyor. Avrupa’nın atdığımız her adıma mukâbil bir hamlesinin olması fevkalâde sevindirici. Te’sîr sâhamıza girdiklerini gösteriyor. Ya’nî fâille mef’ûl yer değişdirdi. Uzun dönem hep onlar oyun kurdu. Yapdığımız iş bunu bozmaya çalışmakdan ibâretdi. Şimdi George’uyla Hans’ıyla gol yememe derdine düşmüş durumdalar. Ne diyelim: Beter olsunlar!

ABD’nin durumu karışık. İç savaş yaşıyorlar. Bunun sonunda güç acabâ kimin elinde toplanır bilemiyoruz. Türkiye’ye haddini bildirme kasdındakilerin her şeyi ele alacağı senaryosuna göre hareket etmek zorundayız. ABD ile savaşma ihtimâlimiz Yunanistan’la olandan az değil. Dünyanın her gün biraz daha karışdığı günlerde kendimizi kandırmak büyük fâcialara yol açar!

İ’timâd üzerine siyâsetimizi şekillendiremeyiz. Son derece kaypak bir zemîn var. Fakat şu kadarını hesâb edebiliriz. İran coğrafyası Türkiye’nin rüzgârıyla şekillenebilecek kırılganlıkda. Şîa faktörüne rağmen bunu söyleyebiliriz. Şimal Azerbaycan’ın Türkiye muhabbeti cenûbda hiçbir te’sîr meydâna getirmiyor diyemeyiz. Zâten Farsların ahmakça tavırları Azerîleri Türkiye’ye yaklaşdırıyor. Ya’nî güneyden lehimize müstakil bir rüzgâr esiyor. Şî’î Cumhûriyyeti’nin vaz’iyyetden büyük bir tedîrginlik duyduğu âşikâr! Başka bir ifâde ile bu komşumuzun bize karşı ölümcül zaafları var. Bizim zaaflarımız telâfi edilebilecek cinsden. Bu mes’eleyi daha fazla açmaya gerek yok.

Rusya’nın hâli İran’dan daha kötü. On milyonlarca ehl-i sünnet müslümanın yaşadığı bu coğrafya camdan olmasa da ahşapdan bir kale gibi. Bir tutuşdu mu söndürebilmek mümkin olmaz. Eskisi gibi büyük katliâmlar da yapamazlar. Buna iç ve dış muvâzeneler müsâade etmez.

Batının bize karşı bu türden bir açığı bulunmuyor. Onların korkusu güçlü Türkiye’nin Osmanlı hinterlandını ayaklandırması. Bu patlama yeryüzünün her köşesini ateşler. İngiliz’in zulmetdiği İrlandalı da ABD’nin adam yerine koymadığı Meksikalı da pimin çekilmesini bekliyor! Garbın parya olarak gördüğü siyah kıt’a güneş gibi parlamaya hazırlanıyor. Burada her türlü propagandaya rağmen teslîs değil tevhîd yayılıyor. Vatikan servetini harcıyor ancak netîce alamıyor. Dîn-i mübîn-i islâm bütün mâniaları aşıyor. Bu ise papanın çocuklarını zangır zangır titretiyor. Tabîî hıristiyanlık adına değil doymak bilmez mi’deleri hesâbına…

İ’dâm mes’elesi neden infiâle yol açıyor. Çünki bu gerçekleşirse adam bulmaları o kadar kolay olmayacak. Serden geçebilmek bu tıynetdeki insanlar için muhâl. Dolayısıyla alacakları risk hayatlarını ortaya koymalarını gerekdirmemeli. Üst kademeden bahsediyoruz. On sekiz yirmi yaşlarındaki gençleri kasdetmiyoruz. Zîrâ onları kullanmaya devâm edebilirler. Lâkin diğerleri hayatları tehlikeye girdi mi durur. Üç beş kişiyi ipde gören bu alçak ruhlar hepimizden daha vatanperver olur. Velhâsıl batının insan kaynağı kurur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.