Bir Gekas kaç Diego eder?

A -
A +
Fenerbahçe'nin çok zorlanacağı oyunlardan biri hiç tartışmasız iyi pas yapan, rakibi iyi karşılayan ve kendi akınlarında iyi pasör Bilal'e alan açan Akhisar Belediyespor olacaktı, öyle de oldu. Fenerbahçe'nin Emre'yi kaybetmiş orta sahası özellikle oyun yönünü değiştirerek belirlemede ciddi sıkıntılar çekti. Buna Meireles gibi rakip oyunun gelişme koridorlarına koyduğu markaj eksikliği de eklendi. Yani, oyunun kalbi dediğimiz orta olan Fenerbahçe'de atamayacaktı.
Buna karşılık Zokora ve Merter'le karşılamada hemen hemen hiç zaaf göstermeyen ev sahibi Bilal'in radarıyla iki gollük pasla gol işinin ustası Gekas'ı maçın adamı yapıverdi.
Fenerbahçe'de en zengin iş yapan yer diye bildiğimiz ileri üçlü öyle bir orta alandan ve de iki arka beki çok iyi kontrol edilen oluşumdan pozisyon bulmada sıkıntı çekti. 
Kenan'la Buruno'nun Gökhan'la Caner'e koydukları karşılama ağırlıkları şayet çok top kaptıran Kenan'ın bu eksiği olmasaydı maç Fenerbahçe aleyhine daha acıklı bitebilirdi.
Bu arada Fenerbahçe defansının Gekas gibi akının gelişiminde duracağı yeri ve rakibi nerede alacağını çok iyi bilen bir oyuncuya hiç önlem alamaması da olsa olsa İsmail Hoca'nın düşünce eksikliği olur. Kaleci Oğuz'u da yazımda bir bölüme koyalım, tecrübesi ve rakibi çok iyi takip etmesi Fenerbahçe'nin sürpriz sayılabilecek gollerinin engelleyicisiydi.

MAÇIN ADAMI
Theofanis Gekas

KIRILMA ANI
Gekas'ın attığı ilk gol
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.