Sneijder marka…

A -
A +
Dün akşamki derbide Fenerbahçe'nin oturmuş kadrosu dolayısıyla pas zenginliği ve iyileşmiş starlarıyla henüz yukarıda saydığım futbol avantajlarını elde edememiş Fenerbahçe karşısında oyundan önde çıkmasını zor görmüştüm. Ama Emre'nin iyileşememiş olmasına rağmen ilk on bire konması tabii ki bilgilerimizin dışındaydı. Hem Sow'un hem Webo'nun İsmail Kartal'a iskemle arkadaşlığı yapacağını da doğrusu tahmin etmemiştim. Ev sahibine bakınca Veysel-Tarık bir ev sahipliği olgusu içinde ne kadar işlerlik gösterirdi, o da soru işaretiydi. Melo'nun asli görevi tamamdı da Dzemaili, Selçuk ya da Sneijder sol kanat öksüzlüğünü giderebilirler miydi? Zaten gideremediler de. Sonra Fenerbahçe'nin iyi kontrol ettiği oyunda Galatasaray dengeleme gayreti tabelanın dışında kalırken bir de Emre beni alın işareti vermez mi o zaman Fenerbahçe'nin o ana kadar yaptığı doğru oyun yönlendirme bir anda iflas etti. 
Hele hele Alves'in Dzemaili'nin sırtında patinaj yapma keyfi de bu aksiliğe eklenince Galatasaray artık tek kale oynayan, maçın yegâne patronu oldu. Oldu da, iki kanadı sağlıklı çalışamadığı için Fenerbahçe'nin eksik meksik arkaya yığılışına ceza kesmekte zorlandı. Ben 85'te Hamit oyuna girdikten sonra acaba bir şut atar da bu sancıya son verir mi derken bence bizim futbolun içindeki bir numaralı oyuncu Sneijder patlayıverdi. Hem de ne patlayış! Bir sağ, bir sol 90'a. Fenerbahçe'de Emre'nin Selçuk'la değişmesine diyeceğim yok da 10 kişi de olsa rakibi rahatsız edecek tek adam Emenike'nin Hasan Kaldırım'a yerini bırakışı tam bir ikinci sınıf teknik direktörlük imzası taşıyordu. 
Fenerbahçe Kuyt ve Gökhan'la oyunun başlarında harmanladığı Galatasaray'ın sağ tarafını hayli yıpratırken acaba Webo ya da Sow'dan biri oyunda olsaydı, tabela değişir miydi sorusu hâlâ aklımda duruyor. Son bir kelam edeyim; büyük usta Sneijder'e oradan basketbol üçlüğü gibi ayarlayıp ayarlayıp vurma izni çıkarsa biz bu ligde daha ne şahane goller izleriz. 
İkili averajı dikkate alırsak; resmen taca çıkmış topun tabelaya gol olarak yansıması, Fenerbahçe'ye minik de olsa bir avantaj getirmesi dikkat çekicidir. 

MAÇIN ADAMI
Wesley Sneijder

KIRILMA ANI
Emenike'nin
 ilk yarıda kaçırdığı gol

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.