Hoca farkı

A -
A +

Ersun Hoca'yı siftahından dolayı kutlarım. Prandelli için ise artık bir şey söylemeyi bile gereksiz görüyorum... 

Meslekte neredeyse yarım asra yaklaşıyorum hiçbir futbol müsabakası öncesi böylesine bir tertip merakına yakalanmamıştım. Galatasaray Trabzonspor'la İstanbul'da oynayacak, kadroya ve de yine büyük ilgimi çeken yedeklere bakıyorum, hatta bizim servisten Cahit'le paslaşıyorum, bir yanlışlık olmasın diye. Sneijder, Hamit, Umut ve Semih kulübeye çakılmış, onların yerine Olcan, Yekta ve de Emre sahada...

İnsanın aklına Prandelli'nin kovularak tazminatı almak için danışıklı dövüş kadro yaptığı gelmiyor değil... 

Ersun Yanal'la buluştuktan bu yana geçen 10 gündeki Trabzon'da ne var ne yok merakımı da fazla büyütmüyorum. Bir tek Özer'in sağ kanada veya sol kanada giriş çıkışla orta alan desteğini ne kadar becerip beceremeyeceği kafamda dolaşıyor. Yokluktan Salih ön libero, Costant ve Ekici gidiş geliş trafiklerinin ayarlayıcısı. 

Arka taraf mı? Öyle sağlam ki, kaleci Fatih, Trabzonspor'da Onur'un eksikliğini hissettirmiyor. İlk yarının ev sahipliği ve Trabzon'un Yanallı ilk maçı koşulları Galatasaray'a bir 15 dakikalık bir yalan baskı sunuyor ama sonra Trabzonspor maçın patronu oluveriyor. Devrenin dönüşünde Ersun Hoca, Salih'in ön liberodaki savrukluğu ve de sarı kartlı oluşu sebebiyle Fatih'i o göreve çıkarıyor. Şimdi burada bir nokta da Trabzonspor için koyayım. Yedek kadroya bakıyorum, Mustafa'dan başka herhangi bir savunma arızasında onayacak oyuncu bulunmuyor. Hadi diyelim ki, Ersun Hoca oyuncularıyla yeni tanışıyor ama ya Prandelli? Ona da cezayı önce iki duran top, sonra da bir Yusuf resitaliyle Trabzonspor kesiveriyor. 

Bu Prandelli'yle Galatasaray'ın ligin ya da bizim futbolun herhangi bir mecrasında iddialı olamayacağını tıpkı Mancini'nin ilk idmanından sonra 'merhaba' dediği gün yazan adamım! Trabzonspor için de hem bizim gazetenin sütunlarında hem de vedalaştığım TGRT Haber'de şu iddiamın üzerinde durdum: Puan cetveline bir bakın bakalım, beğenmediğiniz Trabzon, ligin en az yenilen takımı mı değil mi?..

Ersun Hoca'yı siftahından biraz yedek kadrosunu eleştirerek kutlarım. Ama Prandelli için bu bölüme kadar yazdıklarımı bile inanın gereksiz görüyorum. 

Pardon bir eksiğim var. Sayın Yarsuvat'a soruyorum; Roma, Bayern'den 7 yedi diye antrenörünü kovmadı ama... Daha sizinkine çok gol var canım!


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.