Sen nereden çıktın be?

A -
A +

Geçtiğimiz cumartesi öğlene doğru şöyle bir ekran taraması yapıyordum. Baktım bir kanalda, Mersin'de bir kaymakam, yanına şürekâsını da almış gece nöbetine devam eden halka “Artık evlerinize dönün” çağrısı yapıyor. Halk da aldığı mesajın hâlâ arkasında olup, devam edeceğini haykırınca da yandaşlar elleriyle “Susun, durum” ikazında bulunuyorlar. İşte ilk işaret: Hangi türden mi? Ben bu sütunlarda daha ilk günlerde bazılarının avuçlarını ovalarken hava aldıklarını, yakın bir zaman içinde ortaya döküleceklerini yazmıştım. İşte o kaymakam! Yahu be zat; Taaa 15’i, 16’ya bağlayan temmuz akşamından bu yana tek bir karış alanda en küçük bir olay var mı? Ama biz bu ülkede dükkânların camının çerçevesinin indirildiği, yakıldığı, arabaların ters çevrildiği, ortalığın toz duman edildiği, ağaç kesilme ayağıyla ne “Demokrasi” direnişi rezillikleri gördük. Yoksa bu tertemiz duruş sizi rahatsız mı etti?

Bugün ayın kaçı Dursun bey?

Galatasaray'ın ayın 13’ünde Beşiktaş'la oynayacağı Süper Kupa maçı var... Yani sezonun ilk kupası... Sonunda Avrupa bileti falan yok ama, tabii ki ‘Üç Büyükler’den biri söz konusu ise ciddi prestij maçı... Bugün perşembe, yarın cuma... Sonra hafta sonu... Eh, önümüzdeki haftadan da beş gün var. Siz Galatasaray olarak ne zaman hakiki en azından bir santrfor, bir ciddi ön libero alacaksınız? Hadi aldınız diyelim, bu büyük ihtimalle yabancı olacak da, ne zaman "Al, ver, at, kaç" gibi çok önemli dört kelimeyi öğrenecek? Ama desenize, altyapıdan gelme hocamız var. Çocuklarla sıkı fıkı günlerinde bunları öğretmeyi öğrenmişti...

TSYD Başkanına soruşturma...

TSYD Başkanı, hani şu düğün arabasının önüne atlayanla, tank önüne canını koyanı kıyaslamaya kalkan. Hah işte bu zat hakkında savcılık soruşturma başlatmış. Ben hiç bir TSYD Başkanının bugüne kadar böyle bir uygulamaya tosladığını hatırlamam... Eee, seçim kongresinde, rakip liste için "Onlar dinci" deyip etrafına ekip dolduran bir bakarsınız soruşturmanın merkezine oturmuş... Hem de bu süreçte... Dünya bu...

Buyurun size fırsat!

Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinden 100'den fazla görevli kapı önüne konmuş. Şimdi ister misiniz birileri çıkıp da, "Zaten o sezon biz şampiyonduk. Ama içerideki örgüt kapı arkası faaliyetleri ile şampiyonluğumuzu engellemiş" deyiversin. Fırsat bu fırsat değil mi? Eh ses kayıtlarının o şahsa ait olup olmadığı da dikkate alınmayıp, şifreli konuşulmasına rağmen, meseleler başka merkeze pompalanırsa, olur mu olur...

Yaşasın vergi!

Daha dün gibi, Messi ve babasının vergi kaçırması yüzünden mahkûm oluşları... Hemen yakın geçmişte büyük oyuncu Neymar da aynı suçtan ayvayı yemişti. Koca Bayern Münih’in Başkanı, ünlü eski futbolcu Hoeness'in de aynı dümenden yargılanıp içeride suçlulara yemek dağıtmak görevine verildiğini unuttunuz mu? Bizde mi? Hiç kimse darılmasın, kızmasın Bursaspor'un 100 milyonu aşan vergi borcu bir Ankara ziyareti ile 3-5 milyona düşürülmüş. Serdar Bilgili'nin Beşiktaş Başkanı iken ‘Üç Büyükler Vergi Affı’ndan sonra neler söylediğini arşivlere girin bir bakın derim. Eeee, benim hanım araba vergisini unutmuş, ceza bindirilerek taksitle ödemeye devam ediyoruz. İlla biz de kulüp mü olalım yani?

Hani nerede Orman'a katılış?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, epeyce oldu, bir çağrıda bulundu. Dedi ki, "Artık bazı kulüp taraftarlarına konulmuş deplasman yasağı kalksın..." ‘Harika’ dedik. ‘Yaşasın Orman’ dedik. Ama şunu da ekledim; "Bakalım kaç kulüp bu çağrıya katılacak ve yasağın kalkmasını isteyecek..." Ben bu satırları yazana kadar ne tek bir ses, ne bir nefes... Yoksa siz hâlâ yasakçı zihniyetten yana mısınız?

Halit ağabeye yakışır be!

Fenerbahçe'nin bir numaralı efsane kadrosu Cihat - Murat, Ahmet - Selahattin, Samim, Halil - K.Fikret, Erol, Suphi, Lefter, Halit şeklindedir. Şimdi bu takımdan iki eleman sağ. Biri Halit Deringör, diğeri de Erol Keskin... Son divan toplantısında eski genel sekreter Köksal Özbek, buradan hareketle, Dereağzı'ndaki iki normal ölçülere sahip ve resmi maç oynanan sahalardan birine Halit Deringör'ün isminin verilmesini önerdi. Sonuç mu? Bekleyip göreceğiz. Ama çok yakışır, bunu da söyleyeyim. Hele hele Köksal kardeşimizin önerisi içinde yer alan bir gerçek kulüp aşkı içeren bir anı var ki, sadece onun için bile isim verilir.

Ada sahillerinde bekliyorum...

Rahmetli Münir amca, yani Münir Nurettin Selçuk... Rahmetli babamın dostu idi, o yüzden amca dedim. Ne güzel bir şarkısı vardı; "Ada sahillerinde bekliyorum..." Bendeniz de kaç gün oldu bilemiyorum, Van Persie ağabeyimin Barcelona'ya transferini... Eeee 28 yaşındaki İbrahimovic oynayamadı ama, bir bakarsınız 34'e giren Hollandalı oynar... Yahu, Messi, Neymar ve Suarez'deki çabukluk ve sürat nerede, Van Persie ağabeydeki uçuş nerede?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.