70. dakika illeti

A -
A +

F.Bahçe Kasımpaşa’yı beşledikten sonra yazdığım yazıda, “Volkan Şen’in ve Emenike’nin rakip savunmayı genişliğine ve derinliğine yakaladığında perişan edişi sayesinde fark attı ama bu kimseyi aldatmasın” diye bir cümle kullanmıştım. Dün akşam Kadıköy’de de G.Antepspor’un ilk yarıdaki bazı yerli emeklilerden kurulu on biri aynı iki oyuncu tarafından ciddi şekilde 7.5 şiddetinde sallanırken tabela ilk yarıda ancak bir defa değiştirilebildi. Orta saha koşuyor mücadele ediyor ama paylaşımda ve öne oynamada çok mahir olamıyordu. Savunma alabildiğine rahat bir oyun oynadı. 
İkinci yarıya çıkılırken az sayıda seyircinin bulunduğu tribünler fark heyecanıyla yerlerinde duramıyorlardı. Ama Pereira’dan kalma belli ki Advocaat’ın da üstüne pek bir şey katamadığı F.Bahçe fizik kondisyonu yine kontak kapatmıştı. E tabi emekli bir yerlinin çıkartılıp yerine Çin’den ithal edilen bir siyahi oyuncunun fizik gücü de ilave olunca G.Antepspor sanki ilk yarıdaki ama daha farklı daha organize bir F.Bahçe’yi oynamaya başlıyordu. 
Peki bu çöküş tiyatrosu oynanırken Advocaat ne yapıyordu? Sanki bir kural kitabında yazıyormuşçasına tâ 72. dakikaya kadar bekleyecekti. Ama çıkan rakibe en fazla tahribatı yapan Volkan Şen ve orta alanda etkisiz ama aktif Ozan oluyordu. Giren daha oynayacak hali olmayan Sow’la alıp giden tayfasından Alper’di. Hal böyle olunca G.Antep sağ kenar adamını -ki aslını değiştirmişti- oyuna sokmaya başladı. Al sana ver banayı daha etkili, F.Bahçe savunmasını daha dağıtıcı olarak gerçekleştirirken 80’de şık bir de gol bulmazlar mı? 
Tribünlerden bu beraberliğe yakalanabileceğinin daha ikinci yarının ilk dakikalarında başlayan tepkisi Volkan’ın kapattığı köşeden yediği golden sonra patlayıverdi. 
Ben bir de dikkatimi emekli Advocaat’ın kenarda not tutup tutmadığına yoğunlaştırmıştım. Ya yayıncı kuruluş göstermedi ya ben atladım, bu olmadı. 
Tam Kadıköy’de maç sonrası acaba ne olur diye düşünülürken Josef de Souza bunu erteleyen golü atıyordu. 

F.Bahçe’de çöküş tiyatrosu oynanırken Advocaat ne yapıyordu Sanki bir kural kitabında yazıyormuşçasına 72’ye kadar bekledi 

MAÇIN ADAMI

Volkan Şen

Aldığı her topu rakibi dağıtarak kullandı ama şans yanında değildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.