Bu rakibe 1 gol az

A -
A +

Fenerbahçe dün akşam, karşısında özellikle bizim spor medyasının havalara uçurduğu bir balonla karşılaştı. Bu takım; yani Kuyt’ın emekliliğini açıkça ilan ettiği Feyenoord’da bir tane futbolcu göze çarptı o da bizden olan Bilal. Ne hücuma çıkmasını becerebiliyor bu Hollanda takımı ne savunmaya katlanmayı ne de paylaşmayı. Hollanda liginde lider olan bu takım bizde bugün için ancak Kasımpaşa’yı geçebilir. 
Yukarıdaki değerlendirmem sanırım Advocaat tarafından da Hasan Ali’nin yerine İsmail tamam da oyun 1-0 iken Emenike’nin yerine Van Persie sokularak imzalanmıştır. 
Fenerbahçe oyuna hiç de bizim medyanın uçurduğu balona inanarak başlamadı. Topla çıktı, topsuz koşularda öndeki Emenike ve Lens çabukluk ve süratlerini kullandı, Souza ve Ozan’ı hemen hemen her atak oluşumunda Emenekie’nin etrafında dolaştırdı, savunmada alabildiğine rahat oynadı ama savunmanın kenarlarını aynı rahatlıkla öne çıkaramadı. 
Son 9 maçında 26 gol atıp 3 gol yiyen bu takım bize Hollanda liginin de ne mal olduğunu sanki kanıtladı. Benim Advocaat’a bir sorum olacak… Son maçların kazanan ve ideal on biri denen toplulukta Volkan Şen cezalıysa onun yerine Sow oynar mı hiç?  Ya Stoch giyer formayı ya da sonraki seçenek Alper… Biraz önceki cümlelerimin içinde Van Persie’nin maç daha 1-0 iken hem de Emenike çıkarılarak oyuna sokulması da işte Sow yanlışının sanki taklidiydi. Bu Hollanda takımı ancak önde pres yapabilip Fenerbahçe’nin hatalı pasından yararlandığı süreçlerde bir-iki cılız atak yapabildi. 
Grup maçlarında iç sahada kazanmak önemlidir. Fenerbahçe bunu yaptı. Ama bu maçta bizim futbola kâr kalan bu Bilal isimli Türk marka oyuncudur. Alan kazanır şimdiden söyleyeyim… 

Hollanda liginde lider olan bu takım bizde bugün için ancak Kasımpaşa’yı geçebilir. 

MAÇIN ADAMI

Emenike

Hem rakip savunmanın gücünü bitirdi hem de golünü attı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.