Tam Fener’e yarım Beşiktaş!

A -
A +

"Fenerbahçe’nin böylesine bir Beşiktaş karşısında maçı o kadar rahat oynayıp, koparması gerekirdi ki..."

Bu derbinin de 2 hafta önce oynanan derbiyle arasında hemen hemen fark yok gibiydi. Demek şu ki; Beşiktaş kalecisi, geri dörtlüsü ve Atibasıyla Fenerbahçe’ye karşı 6 kişiyle direnmeye çalıştı. Fenerbahçe ise Rize’deki 5’lik oyuna kanmış olacak ki, hem Aatıflı hem de Alperli kadrosuyla çıktı sahaya. Deplasmana gelen taraf kaybetmezse hele ki böyle bir yarışta özellikle kendi çevresi çok başarılı sayar ama Şenol Hoca’nın Kerim Frei, Cenk ve Quaresma üçlüsünü bu maça hangi akla hizmet kurguladığını aynı çevreler merak eder. Hani bu öyle bir ön üçlüdür ki, her aksiyonda orta alanıyla bütünleşip, müthiş bir savunma olgusu oluşturur. Ama nerde? Bu arada ilk 5 dakikalık parlayışından sonra Oğuzhan’la birlikte maçtan giden Tolgay da Atiba’ya ayıp ettiler desek yeridir. Daha doğrusu vicdansızlık ettiler.
Fenerbahçe’nin böylesine bir Beşiktaş karşısında maçı o kadar rahat oynayıp, koparması gerekirdi ki ama yarım pozisyondan onlar da öteye geçemediler. Van Persie’nin şakadan oynar gibi hareketleri Sow’un karşısında bir Rize defansı bulamayışı sebebiyle yok oluşu da Fenerbahçe’nin maçı çoktan koparmasını önleyen faktörlerdi. Souza ve Topal bu defa rakibin geçen sezonki başarısı altında ezilmişler ki, Alper’i hep yalnız bıraktılar. Tabii ki, Fenerbahçe’nin arka dörtlüsü kendilerine teslim olan Cenk’e ve de sözüm ona diğer Beşiktaş forvetlerine de amansız bir markaj uyguladılar. 
Tabii ki maçın bence önünde durulması gereken en hassas olgusu da Gökhan Gönül’ün bu müsabakada ne yapıp yapamayacağıydı. Bence ancak 6 kişiyle oynayan Beşiktaş’ta Gökhan Gönül de ayakta kalıp, etkili işler yapan elemandı. Hakem Hüseyin Göçek’i Quaresma’ya Hasan Ali’yi itti diye gösterdiği sarı kartı haklı buluyorum da. Aynı Hasan Ali’nin Gökhan Gönül’ü infaz edişine kırmızı kart göstermeyi bırakın, sarı kart bile göstermemesi bende futbolun inceliklerini bilmediği gibi bir izlenim bıraktı. 

Maçın adamı: Gökhan Gönül. Yarım takım oynayan Beşiktaş’ta her türlü psikolojik baskıya rağmen ayakta kaldı...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.