Video hakem Cüneyt!

A -
A +

"Futbolu katledecek bir plan konuşulurken, Çakır, bunun adeta ilk denemesini Karabük’te yaptı."

Dün akşamki Karabükspor-Galatasaray maçının taktik-teknik yani futbol sahası içi özelliklerini bir kenara koyarak ben yazımın başlığını açmak istiyorum önce… 
Cüneyt Çakır gibi FIFA ve UEFA’nın ilk üç hakemi içinde yer alan bir hakemin dün Galatasaray’ın attığı goldeki skandal uygulaması bir ayıptır. Tam video hakem uygulaması gibi futbolu katledecek bir planın ilk denemesini Cüneyt Çakır Hoca adeta dün akşam yaptı. Verdiği golün sahibi Yasin’i yanına koşup ‘Kolunla mı aldın, göğsünle mi aldın’ sorgulamasını yaparak bence düne kadar bize sunduğu iyi hakemlik gösterisine kara bir gölge düşürdü. 
Gelelim maça… 
Galatasaray’ın geçen hafta Konya’da “Sabri piyangosuyla cebe indirdiği üç puanın yarınlarda bir aldatmaca olduğunu göreceğiz” demiş ve yazmıştım. Dün akşam Karabükspor tam bir Avrupa takımı gibi özellikle top rakibe geçtiğinde tam takım halinde alanı daraltmasıyla dikkat çekti. Bu çağdaş görüntünün yanı sıra hücuma çıkışlarda da nereden bakarsanız bakınız Galatasaray’ı ikiye hatta üçe katladı. Seleznov adlı santrfor acaba hem Eren’den hem de Podolski’den daha iyi değil mi? Latovlevici acaba bizim büyüklerden hangisinin işine yaramaz? Galatasaray yine bolca yalan pas sergisinden sadece bir defa sıyrılıp Selçuk-Yasin ikilisinden bir gol bulabildi. Bu Galatasaray takımının bugüne kadar ligin zirvesine sokulması ne teknik direktör ne de oyuncu marifetidir. Ama Riekerink isimli amatör ve kulübesinde kendinden fazla amatör olanlar bir şans rekoru kırdılar diyebilirim. 
Hakan Balta’nın kırmızı kartı da Cüneyt Hoca’nın ciddi rötarıdır. Seleznov’u iki dirseğiyle nakavt ettiğinde ikinci sarıyı çoktan görmüş olmalıydı. Tabii Galatasaray’ın amatör kulübesine Rodrigues’in ne zaman tam maç oynayacağını sormak da gerekir. 

Maçın adamı: Latovlevici. 90 dakika boyunca hem bir sol bek, hem bir sol orta saha, hem de sol bir forvet gibi oynadı… 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.