Beşiktaş fazla oluyor!

A -
A +

''Beşiktaş, kalecisinden forvetine kadar oyunu istediği gibi yönlendirebi-lecek kaliteye sahip''

Maçın 20’li dakikalarındaydı, televizyona biraz daha dikkat kesileyim dedim, çünkü Beşiktaş rakibinden 4-5 kişi daha fazla oynuyor gibi geldi bana. Notlarıma bakayım dedim, Akhisar’dan atılan yoktu… 
Bu nasıl oluyor diye daha dikkatli baktım. 
Beşiktaş takımı oyuncularının yüksek teknik kapasitesi sayesinde çok rahat oyuna çıkıyor, orta alanda topu istediği gibi yönlendiriyor ama en dikkat çekici yanı ise Beşiktaş’ın ön bloğunda oynayan iki kenar adamıyla, ortadaki Cenk, bütün bu pas tezgâhına ortak oluyorlardı. Bu, bir takımın kalecisi de dahil topu topluca paylaşımı, yani günümüzün takım oyunu demekti. Quaresma ve Babel’in, tabii ki Talisca’nın da, Oğuzhan’ın da, Cenk’in de paylaşımlarıyla, Akhisar’ın öyle bir oyun tezgâhı karşısında özellikle ilk yarıda bir-iki pozisyona girmesi ise bir konuk takım adına alkışlanacak durum idi. Beşiktaş’ın 2-0’la devreye gidişi, benden yazımı alan bizim Cahit için de maçın bitişi anlamını taşıyordu ama genç takım hocam rahmetli Suat babanın sözü aklımda çakılı idi. Derdi ki rahmetli, “3-0 olmadan hiçbir maç kazanılmış sayılmaz.” İkinci yarı Beşiktaş’ın hafif bir gevşeme gösterir gibi olması bu anıyı kafamda canlandırırken Atınç’ın golüyle ben de yazıyı artık yazdırayım dedim. 
Bu arada Şenol Hoca’nın bir marifetine de burada vurgu yapmakta yarar vardır. Atiba değişikliği için sanırım o da 2-0’ın tehlikesiyle 71’e kadar bekledi. Çünkü Atiba derbi öncesi sarı kart sınırındaydı. Aynı Şenol Hoca, Talisca’yı da yanına alıp Gökhan İnlerle 2-0’ı kilitleme adına Atiba’ya destek de verecekti.  Şöyle toparlarsak; Beşiktaş oyunu istediği gibi evirip çevirip tezgâhladığında rakip takımın oyuncu profili yeterli olmuyorsa maçın sonucunu bu yazıyı yazdığımız dakikaya kadar bile beklemek sanki boşunaydı. 

MAÇIN ADAMI

Quaresma

Oyuna çıkışların tamamında paylaşım yaptı, o görevden sonra da golleri
attırdı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.