Takım olmak zor iş

A -
A +

''F.Bahçe 30. dakikadan sonra her an yardımlaşarak rakibin artık giderek tükenen koşularına ve fiziksel hamlelerine iptal damgası vurdu''

 

Dün akşamki maçın çok ilginç yanları vardı. Hakem Palabıyık’ın vermediği penaltıdan sonra Alanyaspor ikinci golü de atmış olmasına rağmen bizim Ömer Üründül ile yaptığımız klasik telefon bağlantısında şu görüşü dile getirdim: Fenerbahçe bu maçı kazanır. O da bana “Yapma Allah aşkına bu defa olmayacak” dedi. Bu görüşe nereden geldim; Alanyaspor bizim futbolumuzun yerlisi ve yabancısıyla hiç alışık olmadığı bir tam saha Barcelona sistemine alışık olamazdı. En iyi ihtimalle 60. dakikada beyaz bayrak çekeceklerdi.
O dakikaya kadar Fenerbahçe maçı seyreden bloklarına yardım yetiştirmeyen garip bir futbolcu topluluğu idi. Ama siz toplama yabancılarla maçı en azından PSG gibi 4’e falan taşıyamazsanız eleman olarak sizden daha üstün takıma yenilirsiniz arkadaş. Fenerbahçe 30. dakikadan sonra her an yardımlaşarak rakibin artık giderek tükenen koşularına ve fiziksel hamlelerine iptal damgası vurdu. Advocaat’ın yazboz tahtasına çevirdiği takım tabii ki böyle bir oyunda geç toparlanacaktı. 
Alanyaspor’un bizim yerli malı Efecan dışında (Oyundan çıktı üstelik) ciddi şekilde ayakta kalan oyuncusu yoktu. Fernandao çıkıp yerine Van Persie girdiğinde ise 6-7 telefon birden aldım. Hepsinin ortak görüşü şuydu: “Bu ne rezalet”... Ben de kendilerine Advocaat’ın şöyle düşündüğünü aktardım: “Dağılmış bir takıma karşı bizim memleketli de bir gol atsın ki onu haftaya ilk 11’e koyabileyim”... 
Özetle Fenerbahçe karşısında hayal sandalına binmiş ve sağdan soldan toplanmış yabancılar topluluğunu hem de kendi sahalarında geriden gelip temizledi Fenerbahçe. Şunun da altını çizeyim, liderden bir hayli geri kalmış gibi görünen Fenerbahçe çok tarihi bir sürprize imza atarsa acaba millet ne der? Bu arada genç hakemlerin göğsündeki FIFA kokartlarının da acilen alınması gerekir. 

MAÇIN ADAMI

Yok

Kayda değer bir oyuncu göremedim.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.