Maçın babası…

A -
A +

'Beşiktaş’ın ful kadrosuna karşılık Trabzonspor’un da neredeyse aynı nitelik ve nicelikteki kadrosu futbol zevki yaşattı...'

Dün akşamki Trabzonspor-Beşiktaş maçının ne olacağını soranların sayısını bir toplasam belki de benim gazetecilik tarihinde rekor olduğunu iddia edebilirim. Gerçekten de futbol meraklısı bu denli yoğun soruyu sormakta haklıymış. Beşiktaş’ın ful kadrosuna karşılık Trabzonspor’un da neredeyse aynı nitelik ve nicelikteki kadrosu attıkları gollerle gökten inen yağmurla sanki yarıştılar. 
Beşiktaş’ın zaman zaman fazla pas yaparak sanki dinlendiğini ya da iyi kapanabilen Trabzonspor’un kendisine boş hamleler yapmasını tezgâhlayışına Karadeniz takımında pek kanan olmadı. Buna karşılık Trabzonspor’un daha az pasla derinliğe oynayarak özellikle Beşiktaş’ın savunma sağ kanadını felce uğratışı da değişik bir düşünceydi. Beşiktaş’ta Gökhan Gönül ile Babel fazlaca sırıtırken Cenk’in de attığı golden sonra sadece atağa gelen kendi orta saha elemanlarını sanki rakipmiş gibi dar alana sıkıştırışı olumsuzluk yönünden çok fazla dikkat çekti. 
Trabzonspor’da Rodellega belli ki uzun süren suskunluğu yüzünden moralsizlik sergiledi. Yusuf Yazıcı, Okay ve Onazi’den oluşan Trabzonspor orta alanı Beşiktaş’ın çok fazla olumsuz pas yapmasına ancak faullerle engel olmak yerine kapıp da kontra başlatmayı düşünseler ne olurdu? 
Dünkü oyunda da kaleci Fabri ile Atiba’nın ne kadar aferin-bravo aldıklarını doğrusu merak ediyorum. Buna karşılık Trabzonspor’da Beşiktaş’takiler kadar atlayabilen oyuncu göremedik ama yeni oluşan bir takımın hırsını hevesini heyecanını da alkışladık. 
Sonuçta; dün akşam alkışlanacak hareketler içinde Aboubakar’ın santrfor sanat golü ile Talisca’nın sanki santradan atılmış basketteki üçlük frikiğini unutmak olmaz. Maçın sonucu bir son dakika golüyle belirlendi. Berabere bitse de kimse itiraz etmezdi. İki tarafın da mücadele, hırs ve zaman zaman tempo yapışı bu kadar çok golle de süslenince yazımın başında belirttiğim gibi sanıyorum en çok ‘bu maç ne olur’ meraklılarını sevindirmiştir. 


MAÇIN ADAMI: Atiba 
Bir tane yanlış iş yapmadı. Bir de üstüne maçı aldı geldi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.