Yazık beee…

A -
A +

''Beşiktaş, en dişli rakip olarak çektiği Lyon’a ilk maçtaki moral bozucu skora rağmen müthiş direndi ama olmadı… ''

Bu turun kuraları çekilmeden önce “Aman sakın Lyon çıkmasın” deliğinde bulunurken, torbaya elini atan kişi karşımıza bu Fransız takımını çıkardı. Bu eşleşmeden sonra yazdığım yazıda ve televizyondaki programımda Beşiktaş’ın finale doğru giden yolda en zor kurayı çektiğini dile getirdim. 
Gerekçelerim de şunlardı; Lyon atletik kabiliyeti, sürati, çabukluğu fazla olan oyunculardan kuruluydu. Tabii ki bir Avrupalı olarak fiziksel dayanıklılığı da iyi sayılabilecek teknik kapasitesini rahatlıkla kullandırtıyordu. Bizim Beşiktaş’ımız ise daha çok bu tip oyunlarda anlık ferdi özellikler veya rakibin anlık gafletlerinden yararlanarak iş yapabiliyordu. Ama aynı Beşiktaş, bizim ligi açık ve net konuşmak gerekirse süpürüp gidebiliyordu. Hep söyler, hep yazarım; futbol maçı iki takım arasında oynanır. Sizin artılarınız karşınızdaki takımdakiler çeşitli bölgelerde fazlalık gösteriyorsa etkisiz kalır. 
Lyon, şayet ilk oyunda Fabri hediyesini cebe indirmeseydi, bizim bu oyundaki planımız, stratejimiz tabii ki değişik olabilirdi. Hele hele Atiba’nın yanını Gökhan İnler’le takviye etmek gibi. Ama gol atmak mecburiyetindeydik. Dolayısıyla da derinlik de verdik, hatta zaman zaman rakibi yana oynatmamıza rağmen fiziksel yetersizlik yüzünden pas zenginliği de tanıdık. 
Talisca’nın attığı goller tam anlamıyla yukarıda değindiğim anlık marifetlerimizdi. Ama yediğimiz ve de onların atamadıkları ağırlıklı olarak futbol topunun bizim yanımızda oluşundandı. Tabii ki Beşiktaş için hem Marcelo’nun hem de Aboubakar’ın cezalı oluşları büyük dezavantajdı. 
Tabii Cenk’in bizim ligi yiyip bitirişi de bu tip Avrupa maçlarında ciddi yanılgılara ya da boş beklentilere neden olmaktadır. Kaleci Fabri’nin sanki ilk maçtaki ayıbını örtercesine yaptığı kurtarışları da dün akşamın önemli futbol fotoğrafı olarak bir kenara koyalım… 
Dün akşam 120 dakika olağanüstü mücadele eden ve sonunda işi penaltılara taşıyan Beşiktaş, turu elinden kaçırdı. Yazık oldu… 

MAÇIN ADAMI

Talisca 

Sahada her işi yaptı, gollerini attı… 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.