Beşiktaş zorlandı ama...

A -
A +

Beşiktaş’ın Lyon yıpranmışlığı sonrası zorlanacağını ifade etmiştim...

Lyon rövanşı maçı sonrası yazdığım yazıda “Beşiktaş’ın turu kaybetmiş olmanın yanı sıra böyle bir rakip karşısında harcadığı eforla lig oyununda neler yaşayabileceği bilinmez” diye bir cümle kullanmıştım. Beşiktaş’ın lig oyunundaki rakibi ise organize olmayı pek beceremeyen ama tek tek atletik yapılı, çabuk, süratli, tekniği de çok kötü olmayan Adanaspor olacaktı. İşte bu iki görüşümü alt alta koyduğunuz zaman lider Beşiktaş’ın lig sonuncusu Adanaspor karşısında dün akşam neden sıkıntı yaşadığını rahatlıkla görebilirsiniz. 
Hele hele devre arasında Atiba’nın soyunma odasında bırakılıp, temel direği yerinden sökülmüş bir yapının nasıl sallanacağını bilebilmek de tabi ki Amerika’yı keşfetmek olmasa gerek... Quaresma ile ikinci yarıya dönüş Beşiktaş takımının sürekli bu oyuncunun üzerine top atmaya şartlandığından Adanaspor’un bir türlü yerleşmeyi beceremeyen savunmasına da rahatlık getirmedi diyemeyiz. 
Şenol Hoca’nın 2-2’de yaşayan maçın soldan da Adriano ile çözülebileceğine takılması açıkça garip geldi. Ama Şenol Hoca 3-2’den sonra Necip’i oyuna atarak, Atiba’sız kalışa yani daha doğru bakışla maçı garantiye alma ustalığı da sergilemedi değil. Beşiktaş’ın Tolgay’dan daha fazla yararlanmasının doğruluk derecesi ne kadar yüksekse maç üstüne maç oynayan Babel ve Talisca’yı nasıl ve ne zaman dinlendireceği de çok kafa patlatacaktır. 
Adanaspor bu elemanları ile oyunu iyi planlayan, oyuncuyu iyi kullanan bir teknik adamla bu sıkıntılara düşmezdi. Tabi ki 1-2 satır da Lyon karşılaşmasında tribünlerin hınca hınç dolmasından sonra, lig sonuncusuyla oynanan bu maçın da neredeyse benzeri bir rağbet görmesinin ardından, artık ligimizde sadece bir Beşiktaş zenginliği yaşadığımızı söyleyebilirim.            

MAÇIN ADAMI

Tolgay 

Hem öne hem savunmaya yardımda hiç aksamadan oynadı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.