Bundan iyisi can sağlığı

A -
A +

Bu formanın göğsündeki ay-yıldıza saygı gösterip, onun uğruna yapılabilecek her şeyi sahneye koymak asli görevdir.

Yazımın girişine sadece bizi değil, neredeyse bütün Avrupa takımlarını ilgilendiren önemli bir durumla girmek istiyorum. Mesel şudur; ağır liglerini tamamlamış futbolcular bir de genelde yaz sıcağına mahkûm olarak milli maçlar oynamak zorunda kalıyorlar. Bu, futbolcu sağlığını bile tehdit edebilecek durumun bir an önce düzeltilmesi dileğiyle… 
Gelelim bizim milli takıma… 
Son güya hazırlık maçımızın sahaya çıkan ilk on birinden sadece 4 oyuncuyla başladık maça. Yani bu şu demek; teknik direktörümüz Fatih Terim zaten Kosova maçının on birini kafasına çoktan yazmıştı. Tabii o zaman aklımıza yukarıdaki girişten de yola çıkan bir soru geliyor; Neden o maçı oynadık ki? 
Karşımızdaki Kosova, bizim dün akşam çok da iyi oynamayan takımımızla bile baş edebilecek bir kalitede değil. Çok ucuz ataklar düşünüyorlar, savunmaya dönüşte de biz pas yanlışları yaptığımızdan fazla üzülmez oldular. Volkan ve Cengiz gibi iki uç kenar adamını aynı on birde oynatarak önde rakibi çabuk dengesini bozmak adına doğru seçim yapmıştık. Ama Burak attığı gol hariç bu özelliklerimizi tamamlayamadı. Tabii Oğuzhan’ın Burak’a attığı pas dışında ön tarafta iş birliğine girmeyişi de bir handikabımızdı. Savunmamızda fazla arıza olmadı desek yeridir. Yani kalecimiz Volkan Babacan belki de futbol hayatının en rahat maçını oynadı. 
Bu galibiyet, gruptaki çıkış vizesinin belki de mührü olmayacak ama en azından diğer rakiplerimizle filmin devam ettiğini sergileyecektir. 
Dedim ya, oyuncu kullanma, tuhaf hazırlık maçı ve kısa aralıkta çok oyuncu değişikliğine bir de Trabzonsporlu Yusuf’u ekledik. 
Yazımı şöyle tamamlamak istiyorum; Günümüz futbolunda artık “Şu yoktu, bu yoktu, bunun cezasını hafif tutalım, işi idare edelim” gibi tasarruflar, anlayışlar sona ermiştir. Yani, Arda’sız da kazandık. Önemli olan bu formanın göğsündeki ay-yıldıza saygı gösterip onun uğruna yapılabilecek her şeyi sahneye koymak, futbolcuların olduğu kadar bütün sporcularımızın da asli görevidir. 
Şimdi eylüle kadar bir soluk alıp bu son cümlemdeki özelliğe sıkı sıkı sarılmalıyız. 

MAÇIN ADAMI

Cengiz Ünder

Önce bir gol attırdı, sonra da bir gol attı, görevini fazlasıyla yaptı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.