Hayal kırıklığı bile değil

A -
A +

Daha birbirleriyle ilk defa birlikte top oynayan futbolcular topluluğu elbette kombine bir oyun ortaya koyamayacaktı… 

Milli Takım’ın değişmiş teknik direktörünün yanı sıra, son Kosova maçından sonraki dün akşamki on birinde 7 değişik oyuncu vardı. Tabii ki yeni yeni birbirleriyle bir takım oyununda görev paylaşanlar kombine bir oyun, organize atak ya da savunmaya birikimde hatalar zinciri sunacaklardı. Rakip ise neredeyse iki senedir birbirleriyle iyi anlaşabilen oyunculardan kuruluydu. Hâl böyle olunca bizim takımın rakibi karşısında hem de deplasmanda dik durabilmesi, yenilmemesi pek mümkün olamayacaktı. 
Kendi takımlarında eleştiri hedefinde bulunanlar -Şener gibi, İsmail gibi, Serdar gibi, Ozan gibi- nasıl olacaktı da tekrar edeyim, ufaklık Cengiz, yaşlı usta Emre ve hatta Avrupa patentli Çalhanoğlu ile anlaşabilirlerdi ki? Tamam, maçın hakemi ofsayt bir gole bir de dışarıdan çevrilmiş bir topla atılan golü ekledi, lehimize Cengiz’e yapılan penaltıyı da vermedi ama buraya kadar sıraladığım futbol eksikliklerimize mazeret olmamalıdır. 
Tabii bu maç bizim gibi televizyon karşısındakiler adına da tuhaflıklar dolu olacaktı. Spor servisleri olmayan televizyonların naklen yayın haklarını almaları gibi dünyada görülmemiş bir garipliğe bir de yorumcunun Survivor figüranı olması eklenince işin tuzu biberi oluyor. Fatih Terim Hoca’yla 11 puan yapmış bizim Milli Takım’ın Lucescu ve değişen kadrolarıyla bu grup bitene kadar toplayacağı puanı da doğrusu çok merak ediyorum. 
Şöyle bir toparlarsak; Milli Takım Eskişehir’e umutları iyiden iyiye azalmış, artık Selçuk’un frikik golündeki gibi Dünya Kupası’na gitme şansını da bulacağı şüphelerle yüklüdür. Bizim takım dün akşam o kadar fazla şaşırtıcıydı ki, şu Avrupa patentli Hakan’ın tek top dahi yapamayışı, Emre gibi bir ustaya kendini göstererek top alma şansını oluşturamayan oyuncuların fazlalığı gerçekten hayret vericiydi. 
Başka ne yazayım ki sevgili dostlar… 
Bir bayramı daha yüzümüz asık olarak tamamlıyoruz. 


MAÇIN ADAMI: Hakem!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.