Zavallı hakem

A -
A +

Kadıköy’e gelen hakemlerin önce yüreklerinin ve gözlerinin test edilmesi gerekiyor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin bizim ülkedeki ne kadar yazılı-sözlü otoritesi varsa hepsine göre Beşiktaş ağır favoriydi. Tabi ki böylesine açık ve net favori gösterilen bir takımın bünyesindeki bazı arızalar da vardı. Fenerbahçe ise hemen hemen tepeden tırnağa yeni kurulmuş takımıyla Valbuena üzerinden geliştireceği akınların bir dokunuşluk avantajıyla en azından ligde moral bulması gerekiyordu. Maçın başlama düdüğünden önce benim görüşüm buydu. 
Ama maç başladıktan sonra kaytan bıyıklı hakem Fenerbahçe lehine iki penaltıyı haklı olarak çalarken, Beşiktaş lehine iki penaltıyı göz göre göre burnunun dibinden atlıyordu. Diyeceğim o ki, Kadıköy’e gelen hakemlerin önce yüreklerinin ve gözlerinin test edilmesi gerekiyor. Bu hakemin çok genç yaşta göğsüne takılan FIFA kokartı ona destek-moral yerine aldığı eğitimi inkar etme yanlışlığı yüklemiş. Fenerbahçe oyunun ilk yarısında topun arkasına topluca çabuk geçerek Beşiktaş’ın genelde derinliğine oluşturduğu ataklarına önlem alabildi. Buna karşılık Beşiktaş Talisca’dan hiçbir destek (ne öne, ne arkaya) alamadığından, Atiba’nın da malum görevi sebebiyle bloklarını özellikle öne doğru sağlıklı ve iyi zamanlama ile kullanamadı.
Oyuncuların karşılıklı birer kırmızı kart görmesi, ikinci yarıya çok garip bir oyun taşıdı. Beşiktaş bütün hatlarıyla rakip yarı sahada pas yapıp koştururken, Fenerbahçe sadece alanı alabildiğine daraltarak savunma pozisyonunda göründü. Bütün bu futbol oluşumları içinde ben Valbuena’nın çıkışı ve Beşiktaş’ta Atiba’nın o kadar süre oyunda kalıp sonunda da kırmızı karta sebep oluşuna şaşırdım doğrusu. Teknik direktörler hem kuruluşlarda, hem de oyuncu değişikliklerinde çok ciddi hatalar yaptılar. Son derece gergin atmosfer içinde ve de  hakemin kötü yönetimiyle geçen maç, herkesin tahmininin aksine (ben hariç) Fenerbahçe’nin galibiyetiyle bitti. 


MAÇIN ADAMI: Ali Palabıyık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.