Sağ olasın Beşiktaş!

A -
A +

Özellikle ilk 45’te inanılmaz bir performansla üstün Alman teknolojisini çökerten Beşiktaş turun da kapısını araladı.

Derbi mağduru Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde büyük yüzdeye ulaşabilecek bir galibiyetin oyununa çıkmıştı dün akşam. Rakip geçen sezon Alman ligini inanılmaz bir performansla ikinci bitiren eski Doğu Alman futbolunun temsilcilerinden Leipzig’di. 
Bizim hangi takımımız olursa olsun -tabii 2000’deki G.Saray hariç- takım oyununu en üst düzeyde oynayabilen, fiziksel gücünün yanında kondisyonu da birkaç maçlık olan Alman takımları karşısında iyi oynayabilmeleri sonuç alabilmeleri hep zor olmuştur. Bizim de bu maça çıkarken aklımızdaki bu anılarla birlikte yüreğimizle de tabii ki korkular vardı. Ama Vodafone Park’ı dolduran 45 bin Beşiktaşlıyla birlikte biz ekran bakıcıları da ilk yarıda böyle üst düzey İspanyol takımını andıran bir Beşiktaş izledik. 
Çabuk açılıp, çabuk kapanabilen, oyun alanının her bölgesinde var olup etkili işler yapan Beşiktaş’ın bu görünümü hiç tartışmasız rakibin de bizdekilerin tam tersine futbol oynama niyetinde oluşlarıydı. Yani Beşiktaş’a duvar olmak değil, Beşiktaş’tan topu kapıp maçı kazanmak hedefiyle oynayan bir takımdı Leipzig. İşte bu Beşiktaş’ın iki tane harika golle devreyi 2-0 önde bitirmesindeki en büyük faktördü. 
İçeriden 2-0’la dönüldüğünde karşımıza bir ülke futbol yapısı gerçeği çıktı. Fizik olarak ve kondisyon olarak düşüşe geçmiş Beşiktaş oyunu artık ne enine ne de dikine uzun mesafelerde oynayabiliyor, dolayısıyla da kendi yarı alanına fazla adamla kapanarak karşılama komitesi rolüne çıkıyordu. Tabii bir Alman takımı olarak Leipzig de kendi liginde böyle bir kurgu yaşamadığı için şaşkınlıktan inanılmaz pas hataları yaşayıp Beşiktaş’a soluk aldırıyordu. Hatta öylesine ki zaman zaman Beşiktaş’ın kaptığı veya kendisine sunulan toplarla ciddi kontralar yakaladığını da görüyorduk. Şenol Hoca Medel ile Talisca’yı çıkararak bence Leipzig’e karşı en azından belli bir süre dinamizmi geriye getiren işler yaptı. 
Sonuç olarak derbi kazasından çıkan Beşiktaş bence bu galibiyetiyle gruptan en kötü ihtimalle ikinci çıkabilmenin adımını atmış oldu. 

Maçın adamı: Fabri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.