Fukara futbol ve hakemi

A -
A +

Tudor, Belhanda ile Feghouli’yi isimlerine teslim olarak oyunda tutup takımının 9 kişi oynamasına göz yumdu…

Kaç zamandır bilemiyorum, gerek televizyonda gerekse gazetedeki yazılarımda ‘Dünya çapındaki kıymetimiz Cüneyt Çakır’ı derbilere vermeyin’ diye dilimde tüy bitti. Çünkü ülkemizde üç büyükler birbirleriyle oynarken hakemler doğal olarak ciddi baskı altında kalıp stres yaşıyorlar. Dolayısıyla da maçın hakemleri çuvallamakta adeta birbirleriyle yarışıyorlar. İşte bu olguda Çakır’ın harcanmasını hep istememişimdir. 
Düne bakalım; Çakır’ın Belhanda’ya gösterdiği kırmızı, yani ikinci sarı tartışma falan da değil, büyük tespit hatası. Hasan Ali’nin sağ eline bakarak çalmadığı ama sol eliyle öldürdüğü topu es geçmek de ciddi görüş hatası. 
Tabii ki Galatasaray’da Tudor denen kenar mankeni Belhanda ile Feghouli’yi isimlerine teslim olarak oyunda tutup takımının 9 kişi oynamasına göz yumdu demeyeceğim, zaten gözü kapalıdır. Aykut Hoca elindeki kadronun oyuncu özelliklerine göre bir kadro kurup onu kurgulamış. O ne? Topa mümkün olduğunca sahip olabilmek, özellikle öndeki oyuncuların oyunu iyi takip ederek pozisyon bulmalarıdır bu. Nitekim Janssen bunun en babasını buldu ama beceremedi. Galatasaray’ın iyi kapanma, iyi yardımlaşma, alanı genişliğine ve derinliğine kullandırtmama üzerine kurulu Fenerbahçe taktiğine karşı koca oyun boyunca tek bir kurnazlık, tek bir tuzak kurgusuna rastlayamadık. 
Serdar’ın oyundan erken çıkışı ve dolayısıyla üçlü savunma intiharının cezasız kalışı, doğal olarak dörtlüye dönüşte yatıyordu. Galatasaray adına şaştıklarımın başında Selçuk’un bırakın 11’e girmek, oyuna bile alınmayışıdır. Bir önemli olgunun altını daha çizmekte yarar var; acaba Tudor hakikaten Tolga’nın bir kenar oyuncusu olduğunu mu sanıyor? 
Aykut Hoca Valbuena’yı oyundan alacağına bir Dirar-Alper değişikliği yapsa idi, o çıkan Valbuena da Alper’in bir koşusunu topla buluştursaydı acaba ne olurdu? 
Fenerbahçe orta sahası beklentilerin ötesinde kalan Giuliano da dahil kurucu ve şaşırtıcı ne zaman olacaktır? 
Maçın teknik analizini burada bitirelim hakemiyle ilgili daha çok yazacağım var… 

 

MAÇIN ADAMI: Cüneyt Çakır 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.