Hakiki derbi izledik

A -
A +

İki takım da öyle güzel oynadılar ki, sıkıcı ‘dünya derbisinden’ sonra gözlerimizin pası silindi

Pazar günkü futbol fukarası derbiden sonra bir başka İstanbul derbisinde futbolun günümüz olmazsa olmazları içinde nasıl oynandığını bize sunan iki takıma da teşekkür ederim. 
Takım oyunu dediğimiz, yani sahanın üç bölümü diye adlandırdığımız bölgelerde ne gerekiyorsa onların hepsini büyük bir yüzdeyle gerçekleştiren Beşiktaş’a da Başakşehir’e de bravo doğrusu. Bir başka gerçeğin altını daha çizeyim, o da taraftar fukarası, medya garibanı Başakşehir’in bizim ülkenin futbolunda takım oyununu sahaya tam kadro çıktığında sahneleyebilen bir numara olduğunu belirteyim. 
Emre gibi bir üstatla, Mahmut gibi müthiş gözlemciyi orta sahasında barındıran Başakşehir, Attamah diye bir cevheri de bulduğu için alkışı hak ediyor. Çuvalla para döküp sözüm ona santrfor transfer edenler de acaba Adebayor’u seyrederken ne palavracı olduklarını anlıyorlar mı? 
İki sene üst üste şampiyon olmuş Beşiktaş’ın, kendi sahası ve kırk bin seyircisinin desteğiyle, takım oyununu böylesine iyi oynayan rakibi karşısında dik durduğunu, ama yokları oynayan Lens’i sebebiyle de bir kişi eksik kaldığın hemen belirteyim. 
Maçın hakemi Mete Kalkavan bir gün önceki ustasına da acaba örnek olabilmiş midir? Tabii ki bir-iki sonuca tesir etmeyen hatası hariç. 
Şenol Hoca’nın Oğuzhan’dan sanki yavaş yavaş vazgeçer bir tutum sergilediği de çarpıcı ama bence doğrudur. Talisca’nın ki, Beşiktaş’ın öne doğru oyundaki etkili silahıydı, maç maç kötü oynamaya devam edişi de dikkat çekicidir. Hemen bir ekleme daha yapalım Beşiktaş’la ilgili. Caner’in kendi kendini gererek takıma da zararının dokunuşu acaba gelecek günler için uzun süren sakatlığı dönemindeki gibi yeni bir savunma hattı mı getirecektir? 
Kerim’in Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş’ı da devirmek üzereyken, hiç kimsenin beğenmediği ama benim neredeyse tek başıma savunduğum Tosic’in buna engel oluşu da ‘gerçek derbinin’ güzellikleri içindeydi… 

MAÇIN ADAMI: İki takım…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.