Kaza geliyorum demez

A -
A +

Bir kere kaçan penaltı ile Beşiktaş çoktan maçı kazanmaktan uzaklaşmıştı

Bizim özellikle zirveye oynayan takımlarımıza şu rotasyon denen oyuncu dinlendirme veya oynamayanı deneme operasyonu hiç randıman vermiyor. Bunun en çarpıcı örneklerinden birini dün akşam Beşiktaş sundu. Şenol Hoca belli ki Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkmayı garanti altına alacak Porto maçını düşünerek belki de Medel’i zorunluluktan oynatma doğrusunu bulmuştu ama Cenk’i kulübede tutup yanına da Babel’i ekleyerek ön taraftaki ağırlığını, etkisini azaltmıştı. 
Negredo’nun harcandığı iddia eden bizim spor medyası yorumcuları, acaba 65 dakika sahada kalan bu oyuncunun halini görünce ne diyeceklerdir. Tabii ki koca bir 45 dakikayı göbeği ile oynamaya çalışan Lens’i de onun yanına eklemek gerekir. Okan Buruk’un Akhisar’ı ise Beşiktaş’ın en çok arıza sunduğu oyunu planlamıştı. Kendi yarı alanına topluca yığılıp Beşiktaş’ı kendi yarı alanında pas salatası yapmaya zorlamak idi bu… 
Oyunun koca bir ilk yarısında sadece bir kere derinlik veren Akhisar, yine 1-2 dakikalık bölümü hariç bu planında vazgeçmeyerek skor tabelasını yerinde tuttu. Okan Buruk Hoca demek ki yeni bir Gençlerbirliği tehlikesi olarak Beşiktaş’ın yapısına ters gelen oyunla belki de maçı kazanamadı ama onu da bu yolda kaleci Fabri alıkoydu diyebiliriz rahatlıkla… 
İsmi açıklandığında ciddi spekülasyonlara mahkum edilen hakem Serkan Çınar bana göre yangıncıları, yaygaracıları rezil etti diyebilirim. Şenol hoca, Babel ve Cenk değişikliklerini sahaya yansıttı ama bir kere kaçan penaltı ile Beşiktaş çoktan maçı kazanmaktan uzaklaşmıştı. Son bir soru sormak isterim; acaba Cenk ilk 11’de olsaydı o penaltıyı Quaresma yerine o atmayacak mıydı? Bu da benim senaryom olsun. 

 

MAÇIN ADAMI: Soner Aydoğdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.