F.Bahçe’ye Tudor modeli

A -
A +

Bugüne kadar F.Bahçe takımı elindeki malzeme ne olursa olsun acaba hiç santrforsuz oynamış mıdır?

F.Bahçe’nin Konyaspor karşısında sahaya çıkacak on birini öğrendiğimde şaşırıp kaldım. Takımı hani statik sahaya yerleştireyim diye uğraştım ama bunu bir türlü becerebildiğimi söyleyemem. Bugüne kadar F.Bahçe takımı elindeki malzeme ne olursa olsun acaba hiç santrforsuz oynamış mıdır? Buna hemen ilave edelim, Giuliano ve Valbuena önde sözüm ona bir Barcelona ikilisi gibi oynayacaklardı. Ama Souza savunmada kalmış Topal’ın yanına da Oğuzhan gibi bir tecrübesiz genç konulmuştu. Tabii Konyaspor -ki bana göre ligin en kısıtlı kadrosuna sahip takımıdır- bu büyük macerayı en azından gol yemeden hatta doğru dürüst pozisyon vermeden savuşturabildi ilk yarıda. 
Soyunma odasına 0-0 gidildikten sonra Oğuzhan yerini tipik santrfor Soldado’ya bırakmış ama yine tuhaflık olarak Isla stopere, Dirar sağ arkaya geçerken Souza asıl yerine dönmüştü. Yani burada Aykut Kocaman’ın ülkemizden ayrılan bir Igor Tudor taklidi yaptığını, yani takımın kafasını komple karıştırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir Isla yanlışıyla golü bulan Konyaspor bunu zaten büyük bir avantaj olarak bitime kadar tutacak bir kadroya sahip değildi. Nitekim duran toptan F.Bahçe seyircisinin ne yazık ki ıslıklarına maruz kalmış Topal skoru eşitleyiverdi. Tabii bu arada Aatıf çıkıp yerini Alper’e, Isla çıkıp yerini Fernando’ya bıraktığını notlarımız arasına koyalım ki Aykut Hoca’nın bu maçta ne kadar Tudor’u taklit ettiğini net bir şekilde kanıtlayalım. Bu oyunda dikkatimi çeken bir önemli pozisyon tuhaflığı da vardı. İlk yarıda Valbuena’nın attığı bütün kornerlerde iki metre yanında bir başka Fenerli futbolcu mutlaka bulunuyordu. Paslaşıyorlar mı diye sorarsanız hayır, dolayısıyla Aykut Hoca’dan ben bu yazıyı yazdırana kadar tabii ki bir açıklama yoktu ama sonrasını bu pozisyonla ilgili takip edeceğim. Şöyle bir özetleme yaparsak, cezalı ve sakat oyuncularına rağmen Konyaspor’dan iki üç misli daha zengin bir kadroya sahip F.Bahçe bu maçta açık ve net olarak teknik direktörü tarafından şaşkına çevrilerek kolay kazanacağı bir maçı sıkıntılar içinde geçirmiştir.
 

 

MAÇIN ADAMI: Serkan Kırıntılı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.