Puan oyunu başkadır

A -
A +

Yıllardan bu yana gerek televizyonlarda, gerek yazılı medyada puan hesabı yapılan lig maçlarının Avrupa veya yerli kupa oyunlarına hiçbir şekilde benzeyemeyeceğini belirtmiştim. Nitekim ahı gitmiş, vahı kalmış, yedek kulübesinde tanıdığımız ismi olmayan Bursaspor bile Fenerbahçe’ye en azından skor olarak sancılı bir oyun yaşattı. Şayet ilk yarıda Necid ile 10 kişi oynamasaydı, belki de can alıcı kontra çıkışları skor tabelasına da yansıyabilirdi.
Fenerbahçe özellikle bizim spor medyamızın ciddi şekilde eleştirdiği ama yapısı itibarıyla en uygun yerleşimi çift ön liberoyla sahaya çıktı. Yani; Topal ve Souza’yla. Cocu çok şey değiştirecek diye özellikle bu yerleşimde yenilik bekleyenler gerçekle karşılaştılar. Böyle bir Fenerbahçe kurgusunda savunmanın iki kenarıyla başta Giuliano olmak üzere öndekilerin özellikle savunmaya dönülürken, hatta hücuma çıkılırken yardımlaşmaları çok önemlidir. Bu gerçek, olması gereken oyun düzeni, Fenerbahçe’nin dün akşamki kadrosuyla zaman zaman bize futbol kurgusu izlettirdiyse de rakibin cılız kadrosu karşısında çok top kaybedip yüreği ağza getiren kontralar da verdi.
Lizbon’dan bu yana Valbuena ile Elif’i kenarda bırakan Cocu, elindeki giderek zenginleşen kadroyu acaba önümüzdeki maçlarda nasıl kuracaktır, merak ederiz…
Barış’ın sol kenarda iyi işler yaptığını söyleyebilsek de Fenerbahçe’nin sağ kanadında aynı hayat emaresini pek göremedik.
Önemli parantez; Trabzonspor’un Yusuf’u elden ve gözden çıkarışının boşuna olmadığını da gördük.
Tabii ki VAR sistemine de geleceğim… Maçın hakemi Halil Umut Meler Fenerbahçe’nin penaltısını çaldı mı, çalmadı mı belli değilken VAR’ın uyarısı üzerine sahadaki ekrana bile gitmeden penaltıyı verdi. Aynı hakem, Bursaspor’un penaltı beklediği pozisyonda yine VAR ile konuşup ofsaydı çaldı. Ben bu hakeme sormak isterim; bitime saniyeler kala bana göre verilmesi gereken penaltıyı ekrana da gidip veremedi. Bakınız iddiam şudur; büyüklerin sahasında VAR iş-le-mez! Önümüzdeki maçlar çok şeylere gebe…

MAÇIN ADAMI: Halil Umut Meler

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.