Muslera kimi kurtardı?

A -
A +

G.Saray'ın, Antalyaspor maçına çıkacak kadrosu elime geçtiğinde "Bu ne biçim orta saha" diye notlarımın başlangıcını oluşturmuştum. Antalyaspor'da oluşmuş kadro ise "Eldeki şartlar bu ne yapalım ki" anlamı taşıyordu.
Maç böyle başladı. Antalyaspor oyunu kendi alanında kabullenerek G.Saray'ın cılız orta sahasından da yararlanıp kontralarla bir şey bulma arayışındaydı. Terim Hoca'nın bu tertibi, ancak rakibinin ceza sahasına düşen toplarda bir kaza arayışıydı. Nitekim Feghouli'nin pas vereceğine attığı şut, maçın kilidini acaba açmış mıydı?
Tabii bu G.Saray'ın yanlış kurgusundan Antalyaspor illa da Muslera'nın korkulu rüyası olabilecek bir şeyler yapabilirdi. Nitekim iki duran top devrenin berabere bitmesini engelleyen kurtarışlarına sahne oldu Muslera'nın. İkinci yarıya geldiğimizde Terim Hoca'nın Emre'yi kenara alıp Donk'u sahaya sürüşüyle büyük yanlışından döndüğünü gördük. Bu, şu demekti; Donk sigortasıyla Ndiyae de Belhanda da öne doğru zamanında ve yerinde çıkışlarla tehlike oluşturabilirlerdi. Oldu da. Ama ülkedeki çok yorumcunun "G.Saray Muslera'yı mutlaka satmalı" görüşünün iflas edişinin sahnelendiği ortamı çıkarıyordu bize.
İki yüzde yüz top yine Muslera tarafından çelinmişti, hem de 1-0 iken. Sonra mı, eh Antalyaspor maçı kurtarmak adına üstünü başını açınca Ndiaye ile Belhanda da Donk sigortasıyla oynamaya başlayınca maç bitiverdi. Ama Muslera öyle bir gecedeydi ki, bitmiş maçın skor tabelasında G.Saray'a hiçbir zarar gelmemesi konusunda kararlıydı.
Şimdi buraya dikkat!
Özellikle yayıncı kuruluşun maç öncesi yorumcuları ve de ülkemizin diğer yorumcuları bu iyi orta yapılmadığı için Diagne'nin gol atamadığını iddia ediyorlar. Anlaşılan o ki siz bu futbolu bilmiyorsunuz. Neden mi, bir Kasımpaşa'ya karşı oynayan takımların savunma kurgularını ve tedbirlerini düşünün bir de G.Saray'a karşı oynayanların.
Bilmem anlatabildim mi?

MAÇIN ADAMI: Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.